Skip to main content

Πτώση του ευρώ στα 1,05 δολ. αναμένει η Goldman Sachs

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στα 1,05 δολάρια ανά ευρώ αναμένεται να διολισθήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα έως τα τέλη του 2015, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι η προοπτική επέκτασης της ποσοτικής χαλάρωσης και της περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων (-0,2%) αναμένεται να οδηγήσει το ευρώ κάτω από το όριο των 1,11 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου.

Ως εκ τούτου, εξηγεί η τράπεζα, η απόφαση της ΕΚΤ θα συνεπάγεται την πτώση του ευρώ κατά 0,05 ή 0,06 δολάρια, οδηγώντας το ευρώ στα επίπεδα των 1,06 ή 1,05 δολαρίων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.