Skip to main content

Ινδία: Κάλεσμα της επαρχίας Μαχαράστρα στην Tesla

Ο υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της επαρχίας της Ινδίας, Μαχαράστρα, Ααντίτα Θάκερεϊ, δήλωσε ότι έχει προσκαλέσει την Tesla του Έλον Μασκ, την αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην πολιτεία. Όπως έγραψε στο Twitter, αυτός και ο υπουργός Βιομηχανίας πραγματοποίησαν βιντεοκλήση με στελέχη της Tesla για να τους προσκαλέσουν στην πολιτεία.

«Απόψε είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε βιντεοκλήση με τον υπουργό Βιομηχανίας και την ομάδα της Tesla για να τους προσκαλέσουμε στη Μαχαράστρα. Ήμουν παρών όχι μόνο εξαιτίας της επένδυσης, αλλά και της σταθερής πίστης μου στην ηλεκτρική μετακίνηση και βιωσιμότητα», έγραψε σε tweet.

Ο Θάκερεϊ πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Μαχαράστρα έχει «δεσμευτεί σταθερά για τη χάραξη πολιτικής και αλλαγές για την αειφόρο ανάπτυξη».

«Δεσμευόμαστε σταθερά για τη χάραξη πολιτικής και τις αλλαγές στην αειφόρο ανάπτυξη και προσωπικά πιστεύω ότι η ηλεκτρική μετακίνηση, που υποστηρίζεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή η σκέψη να γίνει πραγματικότητα σύντομα», πρόσθεσε στο Twitter.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να διεισδύσει στην Ινδία το 2021. «Σίγουρα το επόμενο έτος» έγραψε ο Μασκ στο Twitter ως απάντηση σε ανάρτησή με φωτογραφία όπου φοράει ένα t-shirt με το μήνυμα: «Η Ινδία θέλει την Tesla».

«Ευχαριστώ για την αναμονή», συμπλήρωσε ο Μασκ. Απαντούσε σε ένα tweet από μια ομάδα στο Twitter που ονομάζεται Tesla India Club, το οποίο έγραψε στον δισεκατομμυριούχο, «Έλον. Περιμένουμε και «ελπίζουμε σύντομα» για την είσοδο της Tesla στην Ινδία, Θα θέλαμε να ακούσουμε οποιαδήποτε πρόοδο σε αυτό το θέμα».

Η είσοδος της Tesla στην Ινδία θα μπορούσε να έρθει σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: Reuters