Skip to main content

Νέος τεχνικός της Νότιας Κορέας ο Κλίνσμαν

Ο Κλίνσμαν ανέλαβε ως επικεφαλής ενός έργου που σκοπό έχει να οδηγήσει το ασιατικό συγκρότημα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Γιούργκεν Κλίνσμαν, ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας ως επικεφαλής ενός πρότζεκτ που θα πρέπει να οδηγήσει στην πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο παλαίμαχος επιθετικός της «Μάνσαφτ» (108 συμμετοχές, 47 γκολ), με τον οποίο η Γερμανία κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία, θα φτάσει στη Σεούλ την επόμενη εβδομάδα και θα πάρει θέση στον πάγκο για το φιλικό με την Κολομβία, στις 24 Μαρτίου.

Ο 58χρονος Κλίνσμαν διαδέχεται τον Πορτογάλο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος οδήγησε τη Νότια Κορέα ως τους «16» στο τελευταίο Μουντιάλ του Κατάρ (ήττα από τη Βραζιλία).

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν έχει ήδη ηγηθεί δύο Εθνικών ομάδων στο παρελθόν: της Γερμανίας, με την οποία ηττήθηκε εντός έδρας στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (2011-16), με τις οποίες έφτασε ως τους «16» το 2014 στη Βραζιλία.

Ολοκλήρωσε την τελευταία του εμπειρία στον πάγκο της Χέρτα Βερολίνου, στις αρχές του 2020, μετά από μόλις 10 εβδομάδες.

naftemporiki.gr