Skip to main content

Γ. Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Πολύ σύντομα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το νέο πλέγμα μέτρων στήριξης έναντι των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία του σχεδίου στήριξης. Ολοκληρώνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολύ σύντομα, ίσως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα πολύ ουσιαστικά και σημαντικά μέτρα στήριξης σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αφορούν και νοικοκυριά και επιχειρήσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί η ΔΕΠΑ, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της με τη ρωσική Gazprom σχετικά με τους όρους τιμολόγησης του ρωσικού φυσικού αερίου κατά το 2022 αλλά και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2026 (οπότε και ολοκληρώνεται η σχετική σύμβαση) είχαν αίσιο τέλος καθώς κατέληξαν σε μια συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για την ελληνική αγορά.

Χάρη στη συμφωνία, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία να συνεχίσει να παρέχει εκπτώσεις για τους επόμενους μήνες που θα «αναχαιτίσουν» σημαντικό μέρος των αυξημένων διεθνών τιμών φυσικού αερίου προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών

naftemporiki.gr