Skip to main content

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%

REUTERS/Toby Melville

Η αγορά αναμένει μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως διατηρεί σταθερά τα επιτόκια μετά τη συνεδρίασή, καθώς εκτιμά ότι η περιοριστική νομισματική πολιτική θα οδηγήσει στη μείωση του πληθωρισμού.

Τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας ψήφισαν 7-2 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στα τωρινά επίπεδα.

Δύο ψήφισαν υπέρ της μείωσης αυτών. Στην προηγούμενη συνεδρίαση μόνο ένα μέλος ψήφισε υπέρ της περικοπής.

Ωστόσο, η Τράπεζα προειδοποίησε ότι οι δείκτες επιμονής του πληθωρισμού «παραμένουν αυξημένοι».

Έτσι η BOE διατηρεί το βασικό επιτόκιο στο 5,25%.

Η αγορά προσδοκά μειώσεις των επιτοκίων το καλοκαίρι, προβλέποντας πλήρως με μείωση 25 μονάδων βάσης τον Αύγουστο και 50 μονάδες βάσης συνολικά φέτος.

Τρεις ή περισσότερες μειώσεις μέσα στο 2024

Μερικοί οικονομολόγοι βλέπουν μείωση μόλις την επόμενη συνεδρίαση τον Ιούνιο και τρεις ή περισσότερες περικοπές το 2024.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να μειωθεί δραματικά τον Απρίλιο λόγω των χαμηλότερων τιμών της ενέργειας από το τρέχον 3,2% σε χαμηλότερα από τον στόχο του 2% της BoE σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.