Skip to main content

H Rolex συνεχίζει να υποστηρίζει το ομαδικό τένις ως ιδρυτικός συνεργάτης και επίσημος χρονομέτρης του ετήσιου τουρνουά LAVER CUP.

Στις 20-22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το ετήσιο τουρνουά Laver Cup. Στη διάρκεια του τουρνουά, 6 από τους καλύτερους τενίστες της Ευρώπης -ανάμεσα τους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς – διαγωνίστηκαν σε αυτό το  πρωτοποριακό ομαδικό τουρνουά τένις.

Το Laver Cup παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 και διεξάγεται κάθε φορά σε μια διαφορετική πόλη. Πήρε το όνομά του από τον Roger Federer,τον Πρεσβευτή της Rolex και Πρωταθλητή με  20 Grand Slam νίκες. Ο διάσημος Ελβετός έδωσε το όνομα Laver Cup για να τιμήσει, το ίνδαλμά του από την παιδική του ηλικία, τον θρυλικό τενίστα όλων των εποχών και Πρεσβευτή της Rolex, Rod Laver.

Το ετήσιο τουρνουά δίνει την δυνατότητα σε διάσημους  παίκτες από όλο τον κόσμο να ξεχάσουν τις προσωπικές τους επιτεύξεις και να  παίξουν με γνώμονα το ομαδικό πνεύμα και τον αθλητισμό.

Στο φετινό τουρνουά από την ομάδα της Ευρώπης, ήταν τρεις Πρεσβευτές της ROLEX: ο Ελβετός Roger Federer, ο Αυστριακός Dominic Thiem και ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς. O Έλληνας τενίστας, ανέβηκε το 2019 στους 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης με την συμμετοχή του στον ημιτελικό του Τουρνουά της Αυστραλίας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Ευρώπης και επίσης πρεσβευτής της Rolex, ήταν ο Σουηδός θρύλος του τένις, Bjorn Borg, που έχει γράψει ιστορία με 11 Grand Slam στο ενεργητικό του.

Τέλος, στην Παγκόσμια Ομάδα, συμμετείχαν δύο ακόμα πρεσβευτές της Rolex, o Καναδός Milos Raonic και ο Αμερικανός Taylor Fritz.