Skip to main content

Μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν τις Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής & STEM της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Για τη συμμετοχή των Ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση διοργάνωσαν τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 οι Μαθητικές Ομάδες Athena Racing Team και Minders της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου, προς τιμή των εταιρειών και των φορέων που υποστήριξαν με θέρμη τη συμμετοχή των Ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στον Παναμά, το 2023.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη νεανική καινοτομία, στα όνειρα, στους στόχους, στην αγάπη για μάθηση, εξέλιξη και πρόοδο -χαρακτηριστικά απαραίτητα για τη διάκριση των μαθητών στις υψηλότερες θέσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές των Ομάδων μετέφεραν στο κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση την πολύτιμη εμπειρία που βίωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και της προσπάθειας, την αγωνία, τις δυσκολίες, τη δημιουργικότητα, την ικανοποίηση από το επιτυχές αποτέλεσμα, αλλά και τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και προπονητή των ομάδων, κύριο Δημήτρη Μωραΐτη περιέγραψαν το μυστικό της επιτυχίας που τους κατέταξε στην 3η θέση στο Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO και τους εξασφάλισε το Βραβείο “FIA Women in Motorsports” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools.

Το δικό της «παρών» έδωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για τις παγκόσμιες διακρίσεις τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους και να διεκδικήσουν όλα αυτά που ονειρεύονται ώστε να τα κάνουν πραγματικότητα. Η Υφυπουργός τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της Οικογένειας και του Σχολείου και έδωσε συγχαρητήρια σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών τόσο για να πετύχουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους όσο και για να αποτελέσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και πολίτες του αύριο.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί της εξαίρετης προσπάθειας που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τόσο σε υλικό όσο και σε ηθικό επίπεδο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας τους και της συμμετοχής τους.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που τα μέλη των Μαθητικών Ομάδων προσκάλεσαν στην σκηνή του Θεάτρου τους Υπερήφανους Χορηγούς τους και εξέφρασαν το δικό τους «ευχαριστώ» για τη συνολική υποστήριξη που τους παρείχαν, απονέμοντάς Τιμητικές Πλακέτες στις εταιρείες VIVA.COM, SUNLIGHT GRROUP, DIGITAL REALTY, ΕΘΝΙΚΗ FACTORS, PROMETHEUS TECHNOLOGIES, INFO QUEST TECHNOLOGIES, SKROUTZ, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, INTERTRADE HELLAS, SOFTEX, WINGS ICT SOLUTIONS, ΜΕΓΑ, AUDI, AVIS, BIC, ADVIDEA.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αξιόλογη προσπάθεια και την επιτυχία των μαθητών και των καθηγητών του Σχολείου και συνεχάρη τις εταιρείες που εμπνεύστηκαν από τη νεανική καινοτομία και την υποστήριξαν έμπρακτα και ουσιαστικά.

Χαιρετισμό πραγματοποίησε ο κύριος Ιωάννης Σομαλακίδης Πρόεδρος του WRO Hellas, ο οποίος εξήρε την επιτυχημένη προσπάθεια των μαθητών
υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στη ρομποτική ως αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος, γεγονός που
επισφραγίζεται από τις σημαντικές επιτυχίες σε πανελλαδικό και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Εθνικός Συντονιστής του Διαγωνισμού F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο κύριος Δημήτρης Πολυματίδης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες. Επιπλέον, συνεχάρη την Εκπαιδευτική Αναγέννηση, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τις εταιρείες που υποστήριξαν το εγχείρημα των παιδιών, τους έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να συναγωνιστούν μαθητικές ομάδες από άλλες χώρες που είναι υπερδυνάμεις και να διακριθούν.

Οι οικογένειες των μαθητών, η Διοίκηση του Σχολείου και οι Χορηγοί τους σύσσωμοι χειροκρότησαν τα μέλη των Μαθητικών Ομάδων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκονται δίπλα τους και στην επόμενη συμμετοχή τους, που σίγουρα για άλλη μια φορά θα κάνει την Ελλάδα υπερήφανη!

Πληροφορίες : Εκπαιδευτική Αναγέννηση, 22950 29840, www.anagennisi.edu.gr, [email protected]