Skip to main content

Υλοποίηση συνάντησης ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον

Ολιστική προσέγγιση και στροφή προς τον βιώσιμο τουρισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη στο ξενοδοχείο CORFU PALACE στην Κέρκυρα, με στόχο την ευαισθητοποίησητων πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τον Τουρισμό και το Περιβάλλον, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Ένα θέμα με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και την οικονομία της Κέρκυρας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σπυρίδων Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο Νικόλαος Χειρδάρης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, η Αιμιλία Μόσχου Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Σπυρίδων-Χαράλαμπος Βούλγαρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος, η ολιστική προσέγγιση και η στροφή προς τον βιώσιμο τουρισμό, ο οποίος προϋποθέτει την προστασία του αντικειμένου το οποίο αξιοποιεί. Για το θέμα μίλησαν η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής, Δάφνη Φιλιππάκη και οι ειδικές επιστήμονες, Αγγελική Μποσδογιάννη, Αιμιλία Λιάσκα, Ελένη Πιπέλια, Μεταξία Μαρτσούκου, Κατερίνα Φλιάτουρα, Αντωνίνα Παπαθανάσογλου.. Οι παρουσιάσεις και η συζήτηση έγιναν σε
δύο πάνελ ενώ τον συντονισμό είχε η ειδική επιστήμονας Ευγενία Παπαδοπούλου.

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του
Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.