Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. ενισχύει την υποστήριξη της ομάδας HERMES του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Πλατινένιος Χορηγός

Aνάπτυξη ενός ρομποτικού συστήματος με εξωσκελετό για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό CYBATHLON 2024 από την ομάδα της HERMES

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A., ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη δέσμευσή της ως Πλατινένιος Χορηγός για την ομάδα HERMES του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ομάδα HERMES ιδρύθηκε το 2018 από μέλη του φοιτητικού παραρτήματος IEEE του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του φοιτητικού τμήματος Ρομποτικής και Αυτοματισμού IEEE του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Σήμερα ηγούνται αφοσιωμένοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας των οποίων η αποστολή τους επικεντρώνεται στη συνεχή βελτίωση και την τεχνολογική πρόοδο.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών της HERMES βρίσκεται η ανάπτυξη ενός ρομποτικού συστήματος με εξωσκελετό για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό CYBATHLON 2024. Αυτό το καινοτόμο σύστημα στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκπληρώνουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες με αυξημένο επίπεδο αυτονομίας, ενισχύοντας έτσι τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική τους ευεξία.

Ο διαγωνισμός CYBATHLON περιλαμβάνει διάφορα αγωνίσματα στα οποία οι συμμετέχοντες με αναπηρία χρησιμοποιούν βοηθητικές συσκευές για να εκτελούν θεμελιώδεις καθημερινές λειτουργίες. Ο πρωταρχικός στόχος του CYBATHLON είναι να υπερασπιστεί τη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων. Δεδομένης της απαιτητικής φύσης της υλοποίησης ενός τέτοιου συστήματος, που απαιτεί τεχνογνωσία και εξειδικευμένα υλικά, η εταιρεία CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. επέλεξε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας τη θέση του Πλατινένιου Χορηγού της ομάδας HERMES.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με την ομάδα της HERMES και συμβάλλουμε στο όραμά τους“, δήλωσαν οι κ.κ. Ιωάννης και Νικόλαος Αργουδέλης, Ιδιοκτήτες και Διευθύνοντες Σύμβουλοι της CMA. “Η συνεργασία μας δεν αποσκοπεί μόνο στην παροχή οικονομικής υποστήριξης, αλλά και στην προώθηση της συνεργασίας μέσω προγραμματισμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Αυτά τα σεμινάρια θα δώσουν τη δυνατότητα στην ομάδα μας να εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες αυτών των τεχνολογιών αιχμής, ωθώντας μας συλλογικά προς την επίτευξη σημαντικών βημάτων στον τομέα. Επιπλέον, σκοπεύουμε να οργανώσουμε κοινές εκδηλώσεις ευθυγραμμισμένες με τον κοινό σκοπό της προώθησης των υποστηρικτικών τεχνολογιών.

Η CMA πιστεύει ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, όχι μόνο θα έχει θετικό αντίκτυπο στους στόχους της ομάδας HERMES, αλλά θα συμβάλει και στην ευρύτερη αποστολή της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της κοινωνίας.