Skip to main content

Πρώτη παρουσίαση του American University of Beirut – Mediterraneo σε επιλεγμένα Ελληνικά ιδιωτικά σχολεία

Το American University of Beirut – Mediterraneo αποτελεί το πρώτο εκτός Λιβάνου campus του ιστορικού Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού.

Τη νέα φιλοσοφία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και της ευρύτερης ακαδημαϊκής εμπειρίας με διεθνή πρότυπα και παγκόσμια αναγνώριση, παρουσιάζουν στελέχη του American University of Beirut – Mediterraneo σε μαθητές 9 ιδιωτικών σχολείων το διάστημα 20 με 23 Μαρτίου. Παράλληλα, στις 24 Μαρτίου τις ώρες  18:00 – 20:00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά σε ανοικτή συνάντηση που οργανώνεται στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα.

Το American University of Beirut – Mediterraneo αποτελεί το πρώτο εκτός Λιβάνου campus του ιστορικού Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού, το οποίο με έτος ίδρυσης το 1866 συγκαταλέγεται σταθερά στα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής σε ό,τι αφορά στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων του.

Στη συμπλήρωση των 155 και πλέον χρόνων λειτουργίας του, το American University of Beirut ανακοίνωσε την Άνοιξη του 2022 σε εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τη συμφωνία με τον Δήμο Πάφου για τη δημιουργία του American University of Beirut – Mediterraneo campus. Μια επένδυση υψηλότατου τιμήματος που στοχεύει στην ανάπτυξη μοναδικών υποδομών, εργαστηρίων, αλλά και ερευνητικών κέντρων και η οποία αποτελεί την πρώτη κίνηση εξωστρέφειας του ιστορικότερου αμερικάνικου πανεπιστημίου εκτός ΗΠΑ που ενισχύει το ρόλο της Κύπρου ως προορισμού σπουδών και διευρύνει τις ευκαιρίες της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής για διεθνείς σπουδές υψηλού κύρους και ενισχυμένων προοπτικών.

«Δημιουργούμε μια μοναδική κοιτίδα εκπαίδευσης στην Πάφο που επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής και διευρύνει τις ευκαιρίες της νέας γενιάς που φιλοδοξεί να έχει δυναμικό ρόλο στο μέλλον. Το κοινό της Ελλάδας έχει μέρισμα στα οφέλη που το AUB- Mediterraneo δημιουργεί και η πρώτη επαφή γνωριμίας που τώρα οργανώνουμε είναι μια καλή ευκαιρία για να τους μελλοντικούς φοιτητές να αρχίσουν να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα σπουδών τους με υψηλά κριτήρια. Προς υποστήριξη τους μάλιστα, το Πανεπιστήμιο προβλέπει την παροχή οικονομικής υποστήριξης στους φοιτητές που τη δικαιούνται, προκειμένου να μην στερηθούν την ευκαιρία υψηλού επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που το AUB- Mediterraneo παρέχει» δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Dr. Wassim El Hajj.

Στην εκκίνησή του το Πανεπιστήμιο παρέχει πέντε προπτυχιακούς τίτλους σπουδών και δύο μεταπτυχιακούς. Συγκεκριμένα:

Bachelor of Arts in Philosophy, Politics, and Economics
Bachelor of Science in Psychology
Bachelor of Science in Computer Science
Bachelor of Science in Industrial Engineering
Bachelor of Business Ad​ministration in Management​
και

Master of Science in Engineering Management
Master of Science in Business​ Analytics
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα, στο Facebook και στο LinkedIn