Skip to main content

Το καινούργιο TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph είναι το ιδανικό ρολόι για ατελείωτες περιπέτειες και εξερευνήσεις.

LVMH Watch Week, Σιγκαπούρη, 11 Ιανουαρίου 2023: Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτοποριακού TAG Heuer Aquaracer Solargraph στη Watches and Wonders 2022, η TAG Heuer ανακοινώνει την άφιξη του καινούργιου TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph, που κινείται επίσης με ηλιακό μηχανισμό. Το καινούργιο αυτό μοντέλο αποτελεί το νεότερο μέλος της προσεγμένης αισθητικά συλλογής Aquaracer, που είναι διάσημη για την εξαιρετική της ποιότητα, αξιοπιστία και επιδόσεις. Τα κύρια προσόντα του καινούργιου αυτού ρολογιού είναι το μικρό του βάρος και η ανθεκτικότητά του, κάτι που το καθιστά τον ιδανικό σύντροφο για κάθε δραστηριότητα.

Φτιαγμένο για «έξω»

Η ιστορία  του TAG Heuer Aquaracer ξεκίνησε το 1978 όταν ο Jack Heuer παρουσίασε το Heuer Reference 844 που απευθυνόταν στους λάτρεις της περιπέτειας. Το όνομα TAG Heuer Aquaracer προστέθηκε στη συλλογή το 2004, εδραιώνοντας την κληρονομιά της με 6 χαρακτηριστικά: την περιστρεφόμενη στεφάνη, τη βιδωτή κορώνα, τη στεγανότητα σε βάθος τουλάχιστον 200 μέτρων, τις φωσφορίζουσες ενδείξεις, το κρύσταλλο από ζαφείρι και το διπλό κούμπωμα ασφαλείας.

Το Μάρτιο του 2022, στην έκθεση Watches and Wonders, η TAG Heuer παρουσίασε το TAG Heuer Aquaracer 200 Solargraph που ακολουθούσε τη φιλοσοφία της υπόλοιπης σειράς Aquaracer. Ήταν το πρώτο ρολόι TAG Heuer με μηχανισμό που φορτίζεται από το φως του ήλιου. Φέτος, η TAG Heuer επανασχεδιάζει το μοντέλο χρησιμοποιώντας τιτάνιο, σε ένα τολμηρό, μεταλλικό look, ενώ βελτιώνει την ποιότητά του και την ανθεκτικότητά του ακόμη περισσότερο.

Καθώς ο ήλιος πλαισιώνει κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στην έρημο, στον κάμπο, στα βουνά ή στη θάλασσα, το TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph τον δέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, χρησιμοποιώντας το φως του για να φωτίσει τα στοιχεία Super-Luminova του ρολογιού. Το μοναδικό του καντράν, το οποίο διαπερνάται εν μέρει από το φως, επιτρέπει στο μηχανισμό που κρύβεται από κάτω να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το κομψό μπρασελέ του ρολογιού είναι κι αυτό από τιτάνιο, για καλύτερη εργονομία και αυξημένη ανθεκτικότητα στα στοιχεία της φύσης και στους κινδύνους που συνοδεύουν κάθε περιπέτεια.

Solargraph, ένας ηλιακός μηχανισμός που ανέπτυξε η TAG Heuer

O μηχανισμός Solargraph της TAG Heuer χρησιμοποιεί τον ήλιο, μια ατελείωτη πηγή ενέργειας και προσφέρει εγγυημένα οφέλη: με τον μηχανισμό Solargraph δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της μπαταρίας του ρολογιού. Δύο λεπτά απευθείας έκθεσης στο φως είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν το μηχανισμό για ολόκληρη τη μέρα. Μόλις φορτίσει πλήρως, που σημαίνει να εκτεθεί κάτι λιγότερο από 20 ώρες στον ήλιο, το ρολόι μπορεί να λειτουργήσει έξι ολόκληρους μήνες χωρίς περαιτέρω έκθεση στο φως. Αν σταματήσει να λειτουργεί, χρειάζεται απλά μια σύντομη έκθεση δέκα δευτερολέπτων στο φως για να ξεκινήσει και πάλι.

Για την δημιουργία αυτού του αξιόπιστου και ευέλικτου μηχανισμού, με το όνομα Caliber TH50-00, η TAG Heuer συνεργάστηκε με το Manufacture La Joux-Perret στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας. Ο μηχανισμός κατασκευάζεται αποκλειστικά για την TAG Heuer και συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση.

Σχετικά με την TAG Heuer

Η TAG Heuer, που ιδρύθηκε το 1860 από τον Edouard Heuer στα βουνά Γιούρα της Ελβετίας, είναι μια πολυτελής ωρολογοποιία που αποτελεί κομμάτι της LVMH Moët Hennessey Louis Vuitton SE (“LVMH”), του κορυφαίου ομίλου ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Έχει για έδρα το La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας και διαθέτει τέσσερα εργοστάσια, απασχολώντας 1470 υπαλλήλους, ενώ δραστηριοποιείται σε 139 χώρες. Τα προϊόντα της TAG Heuer είναι διαθέσιμα online στο www.tagheuer.com για επιλεγμένες χώρες, αλλά και σε 160 μπουτίκ και 3.500 σημεία πώλησης σε όλον τον κόσμο. Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Frédéric Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Heuer.

Επί 160 έτη, η TAG Heuer επιδεικνύει πραγματικό πνεύμα avant-garde ωρολογοποιίας και μια δέσμευση προς την καινοτομία, με τις επαναστατικές τεχνολογίες των μηχανικών της ρολογιών. Το Mikrograph του 1916, ο πρώτος αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου -o Calibre 11- το 1969 και το πρώτο πολυτελές smartwatch το 2015 είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Σήμερα, οι βασικές συλλογές της εταιρείας είναι οι τρεις εμβληματικές οικογένειες που σχεδίασε ο Jack Heuer -TAG Heuer Carrera, Monaco και Autavia – και συνοδεύονται από τις μοντέρνες σειρές Link, Aquaracer, Formula 1 και Connected.

Αναδεικνύοντας το μότο της TAG Heuer, “Don’t Crack Under Pressure”, οι επιφανείς συνεργασίες της και οι brand ambassadors εκφράζουν το πάθος της εταιρείας για δράση και υψηλές επιδόσεις.

www.tagheuer.com

@TAGHeuer

#TAGHeuerAquaracer

#LVMHwatchweek

https://presscorner.tagheuer.com/tag-heuer-aquaracer-lvmh-watch-week-2023/