Skip to main content

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας TURBOMED SA

Φοιτητές και φοιτήτριες Τμημάτων Ναυτιλιακών Σπουδών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγικής, Οικονομικών και Βιοχημανικής Διαχείρισης Πανεπιστημικών Ιδρυμάτων της Αθήνας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία «TURBOMED SA» την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο διοργάνωσης εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες και οργανισμούς που υλοποιεί η Ελληνική Ένωση Μορφωτικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι φοιτητές για τις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις του ναυτιλιακού κλάδου, τις μηχανολογικές ανάγκες των πλοίων, τις συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και για την σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Οι φοιτητές/τριες έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους της επιχείρησης οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να τους κατατοπίσουν για το αντικείμενο εργασίας τους και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της TURBOMED SA κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος αφού υποδέχτηκε τους φοιτητές, παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας, ενημέρωσε για επιμέρους επαγγελματικές προοπτικές, ανέλυσε στρατηγικές δράσεις που εφαρμόζει η εταιρεία και επιχειρηματικούς στόχους που καλούνται να διαχειριστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Η εταιρεία μας ενθαρρύνει και υποστηρίζει τέτοιες εκπαιδευτικές  επισκέψεις, από Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς-ερευνητικούς  φορείς, που μόνο θετικά οφέλη έχουν να προσφέρουν στους νέους, ενώ  ταυτόχρονα δημιουργούνται πεδία συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων και των αποφοίτων του, με την εταιρεία μας.