Skip to main content

Τελικός Eurovision 2025: Τι θέση δίνει το CNN στην Κλαυδία – Πώς σχολιάζει την Αστερομάτα

Credits: EBU / Sarah Louise Bennett

Δεν καταφέρνει η Klavdia να μπει στις κορυφαίες επιλογές του CNN, αλλά αποσπά άκρως θετικά σχόλια

Με έναν πικάντικο, χιουμοριστικό και σε κάποιες περιπτώσεις ανελέητο οδηγό, το CNN δημοσίευσε την τελική του κατάταξη για τις 26 συμμετοχές του αποψινού τελικού της Eurovision στη Βασιλεία.

Μέσα σε αυτήν την πλημμυρίδα ενέργειας, θεατρικότητας και απρόβλεπτης δημιουργικότητας, η ελληνική συμμετοχή κερδίζει μια αξιοπρεπέστατη θέση και αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση, με την Κλαυδία και την «Αστερομάτα» να ξεχωρίζουν για τη συναισθηματική τους δύναμη. Το σχόλιο του CNN για το τραγούδι είναι ξεκάθαρα θετικό:

«Μια μπαλάντα, που σε στοιχειώνει, για το συναισθηματικό βάρος του ξεριζωμού και η οποία απαιτεί μερικές ακροάσεις για να την εκτιμήσεις πλήρως. Είναι φιλόδοξη και προσωπική, και τα φωνητικά της Κλαυδίας είναι κορυφαία».

To Top 5

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται –απρόσμενα για πολλούς– η Αλβανία, με το «Zjerm» του ντουέτου Shkodra Elektronike, το οποίο το CNN χαρακτηρίζει ως την πιο «απίθανη» αλλά εντυπωσιακή σύμπραξη της βραδιάς.

Η πεντάδα των κορυφαίων, σύμφωνα με την κατάταξη του CNN, έχει ως εξής:

  1. Αλβανία – Shkodra Elektronike, Zjerm
  2. Αυστρία – JJ, Wasted Love
  3. Φινλανδία – Erika Vikman, Ich Komme
  4. Ελβετία – Zoë Më, Voyage
  5. Γαλλία – Louane, Maman

Το CNN αναγνωρίζει πως η Αυστρία διαθέτει πιθανόν το καλύτερο τραγούδι της διοργάνωσης, αλλά επισημαίνει ότι η ομοιότητα του «Wasted Love» με τον περσινό νικητή «The Code» ενδέχεται να λειτουργήσει αρνητικά στην τελική ψηφοφορία.

Ποιοι βρίσκονται στον πάτο

Δεν έλειψαν τα τραγούδια που προκάλεσαν απογοήτευση – και τα σχόλια του CNN δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Για το αμερικανικό δίκτυο οι πιο αδύναμες συμμετοχές είναι:

22. Λιθουανία
23. Πορτογαλία
24. Ηνωμένο Βασίλειο
25. Άγιος Μαρίνος
26. Αρμενία

Το τραγούδι της Αρμενίας χαρακτηρίζεται σκωπτικά ως «τρομερά κακό», ενώ το βρετανικό ως «τεμπέλικο αντίγραφο μιας ξεπερασμένης εποχής». Ο σχολιαστής δεν χαρίζεται ούτε στην Πορτογαλία, που παρά τη συμπάθεια κοινού και επιτροπών, θεωρείται «επίπεδη» και «ανεπαρκώς σκηνοθετημένη».