Skip to main content

«Flowers»: Το κορυφαίο σε πωλήσεις σινγκλ παγκοσμίως για το 2023

Mike Blake, Reuters

Η επιτυχία «Flowers» της Μάιλι Σάιρους αναγνωρίστηκε ως το κορυφαίο σε πωλήσεις σινγκλ παγκοσμίως για το 2023, στην πρώτη φορά που η Αμερικανίδα τραγουδοποιός επικρατεί στον κατάλογο που διαχειρίζεται η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI).

Το τραγούδι, ένας ύμνος στον χωρισμό, όπου η τραγουδίστρια υπενθυμίζει στον εαυτό της ότι μπορεί να αγοράζει η ίδια στον εαυτό της λουλούδια έπειτα από το τέλος μιας σχέσης, έλαβε το περιζήτητο Global Single Award της IFPI για το 2023, εβδομάδες αφότου τιμήθηκε με δύο βραβεία Grammy.

Mike Blake, Reuters

Το σινγκλ έχει συγκεντρώσει το ισοδύναμο 2,7 δισεκατομμυρίων streams σε συνδρομητικές υπηρεσίες επί πληρωμή, σύμφωνα με την IFPI, που εδρεύει στο Λονδίνο και χρησιμοποιεί δεδομένα από τις φυσικές πωλήσεις και ψηφιακές μεθόδους διανομής προκειμένου να καταλήξει σε έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό.

«O ορισμός μιας πραγματικά παγκόσμιας επιτυχίας»

«Το να κατακτά την κορυφή των τσαρτ σε τόσες πολλές χώρες ταυτόχρονα, το τραγούδι, μαζί με το μήνυμά του υπέρ της ενδυνάμωσης, είχε απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί τον ορισμό μιας πραγματικά παγκόσμιας επιτυχίας», δήλωσε ο Λούις Μόρισον, ο διευθυντής Διεθνών Τσαρτ της IFPI.

Καλλιτέχνες από τη Νιγηρία και το Μεξικό εντάχθηκαν στον κατάλογο των κορυφαίων 10 τραγουδιών για πρώτη φορά: το «Calm Down» του Rema με τη Σελένα Γκόμεζ βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ το «La Bebe» των Yng Lvcas και Peso Pluma στην έκτη θέση.

Η Αμερικανίδα star του πενταγράμμου Τέιλορ Σουίφτ, η οποία την περασμένη εβδομάδα αναγνωρίστηκε ως η Καλλιτέχνιδα της Χρονιάς παγκοσμίως για τέταρτη φορά από το IFPI βρέθηκε στην 7η και 9η θέση με τα τραγούδια της «Cruel Summer» και «Anti-Hero» αντίστοιχα.