Skip to main content

Μουσική από τον κινηματογράφο και το θέατρο με θέμα τη Γυναίκα

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας

Ο Μίνως Μάτσας, ο βραβευμένος συνθέτης που τα τελευταία 30 χρόνια μας συναρπάζει και μας συγκινεί με τις μελωδίες του, παρουσιάζει  την Πέμπτη 7 Μαρτίου τη συμφωνική του μουσική με έργα που έχει συνθέσει για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας.

Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

«Με μια ιστορία που ήθελα από μικρός να αφηγούμαι με τη μουσική μου. Με μια ιστορία για την κάθε γυναίκα που αναδύεται μέσα από τα έργα του κινηματογράφου και του θεάτρου. 

Ο ακροατής μπορεί να ταξιδέψει, να ονειρευτεί και εντέλει να φτιάξει τη δική του ιστορία. Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία της μουσικής: ανοίγει τα φτερά της και αποκτά δική της ζωή ξεφεύγοντας από τις εικόνες που τις γέννησαν.

Ευτυχία -η χειραφετημένη γυναίκα-ποιήτρια του λαϊκού μας τραγουδιού, Ελένη -η σύντροφος και μούσα του Καζαντζάκη, Μεγάλη Αικατερίνη – η εμβληματική γυναικεία μορφή στην εξουσία, Πέτρα Φόν Καντ, η δαιμόνια και αινιγματική φιγούρα του Φασμπίντερ, είναι μερικά από τα πορτραίτα γυναικών που είχα την τύχη να ζωγραφίσω μουσικά τα τελευταία χρόνια.»

Μίνως Μάτσας

Συντελεστές

Μουσική | Μίνως Μάτσας

Ενορχηστρώσεις | Γιάννης Γκίκας

Σκηνοθετική επιμέλεια | Σταύρος Τσακίρης

Επιμέλεια φωτισμών | Ελευθερία Ντεκώ

Μουσικοί | Πάρις Περισυνάκης (κρητική λύρα), Γιώργος Μάτσικας (μαντολίνο, λάφτα), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Τάκης Βασιλείου (παραδοσιακά κρουστά)

Συμπαραγωγή | Πολιτιστική Εταιρία ΛΑΒΡΥΣ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 22 € ● 36 € ● 48 € ● 58 € ● 68 € ● 80 €

Εισιτήρια

210 72 82 333 | www.megaron.gr