Skip to main content

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Σάττι έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο για πάνω από από μια δεκαετία

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Στούντιο 4», με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Η μουσική της 36χρονης ερμηνεύτριας χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.

Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Το 2017, το τραγούδι της “Μάντισσα”, εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε βάιραλ ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 54 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στη μουσική και στο σχέδιο, ξεκινώντας τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου σε ηλικία 7 ετών, ενώ η μεγάλη της αγάπη ήταν οι χορωδίες. Αργότερα στην εφηβεία της, ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό τραγούδι.

Ολοκληρώνοντας το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στο θέατρο στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Βεάκη” και στην “Κεντρική Σκηνή” αλλά και σπουδές jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το 2010 τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσινγκτον Π.Κ. με το World Jazz Nonet ενώ συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe που συνεργάστηκε με τον Bobby McFerrin.

Η Σάττι έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο για πάνω από από μια δεκαετία, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό παραστάσεων ως ηθοποιός και μουσικοσυνθέτης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και με σκηνοθέτες όπως τους Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Κονιόρδου, Νίκο Μαστοράκη, Θωμά Μοσχόπουλο, Κωνσταντίνο Ρήγο ανάμεσα σε άλλους.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email [email protected] μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν  να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.