Skip to main content

Μαγευτική βραδιά με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στη συναυλία στη Μονή Τοπλού

Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού με τον διεθνούς φήμης Ισπανό τενόρο, Πλάθιντο Ντομίνγκο, να χαρίζει μια σειρά μαγικών ερμηνειών.

Αειθαλής στα 82 του χρόνια, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους τενόρους της εποχής μας που μαζί με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τον Χοσέ Καρέρας έκαναν προσιτό το οπερατικό ρεπερτόριο σε εκατομμύρια θεατές.

Συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διηύθυνε ο καταξιωμένος Γάλλος μαέστρος Jordi Bernàcer, αλλά και με τη σύμπραξη της διακεκριμένης Ελληνίδας σοπράνο, Χριστίνας Πουλίτση, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δημιούργσε μοναδικά συναισθήματα με τις ερμηνείες του στη συναυλία στην οποία έδωσαν το «παρών» 1600 άτομα εκ των οποίων οι 300 ήταν Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι.

Τη συναυλία προέβαλαν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης (Corriera della Sera, El País, Figaro κ.α.), εκπροσώπους των οποίων προσκάλεσε ο ίδιος ο Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Ο Ισπανός τενόρος στη συνέντευξη τύπου για τη συναυλία στη Μονή Τοπλού είχε επισημάνει: «Tεράστια χαρά για μένα να επιστρέφω στην Ελλάδα, χάρη στον μοναδικό αρχαίο πολιτισμό της οποίας γεννήθηκαν και άνθισαν το θέατρο, η φιλοσοφία, η ιατρική, η δημοκρατία».

Ο παγκοσμίου φήμης λυρικός ερμηνευτής με τον μισό αιώνα καριέρας είχε αναφερθεί και στη σημαντική επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, κάνοντας λόγο για μοναδική συναυλία κάτω απ’ τα αστέρια, στον ιερό χώρο της Μονής Τοπλού για να καταλήξει λέγοντας, στα ελληνικά: «Θα σάς δω σύντομα».