Skip to main content

Λευκός Οίκος για Tina Turner: «Απίστευτα θλιβερή είδηση»

Η Τίνα Τέρνερ ήταν ένα «ίνδαλμα» και ο θάνατός της είναι μια «πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Μαθαίνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την είδηση του θανάτου της 83χρονης τραγουδίστριας, η  Γαλλο-Αμερικανίδα πολιτική σύμβουλος, ακτιβίστρια και κυβερνητική αξιωματούχος, που υπηρετεί ως 35η Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην προεδρία Μπάιντεν, δήλωσε ότι και η ίδια είναι «πολύ μεγάλη θαυμάστριά της», προσθέτοντας «οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της και τους φίλους της».


O θάνατός της είναι «απίστευτα θλιβερή είδηση» και «πολύ μεγάλη απώλεια» για τις κοινότητες που την αγάπησαν και τη μουσική βιομηχανία, τόνισε η 48χρονη Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η τραγουδίστρια έσβησε «ήσυχα» από επιπλοκές μακράς νόσου, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

Παρά τη λάμψη και τις επιτυχίες της, η Τέρνερ συνάντησε πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Το 1986, στην αυτοβιογραφία της «Tina Turner» που εξέδωσε, ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ, αποκάλυψε τη βία που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Άικ Τέρνερ.

Η Τέρνερ είχε δύο γιους: Τον Κρεγκ, με τον σαξοφωνίστα Ρέιμοντ Χιλ, και τον Ρόναλντ, με τον Άικ Τέρνερ (ο Κρεγκ Τέρνερ βρέθηκε νεκρός το 2018 προφανώς από αυτοκτονία). Στα απομνημονεύματά της που δημοσιεύτηκαν αργότερα το 2018, με τίτλο «Tina Turner: My Love Story», αποκάλυψε ότι είχε λάβει μεταμόσχευση νεφρού από τον δεύτερο σύζυγό της, τον πρώην διευθυντή της δισκογραφικής εταιρείας EMI Έργουιν Μπαχ.

Η ζωή της Τέρνερ έμοιαζε με επιχειρηματολογία κατά του γάμου, αλλά η ζωή της με τον Μπαχ ήταν μια ιστορία αγάπης που η νεότερη Τίνα δεν θα πίστευε ποτέ ότι ήταν δυνατή. Γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν εκείνη πήγε στη Γερμανία για την προώθηση δίσκων και εκείνος την παρέλαβε από το αεροδρόμιο. Ήταν πάνω από μια δεκαετία νεότερός της – «το πιο όμορφο πρόσωπο», είχε αναφέρει γι’ αυτόν στο ντοκιμαντέρ του HBO – και η έλξη ήταν αμοιβαία. Παντρεύτηκε τον Μπαχ το 2013, ανταλλάσσοντας όρκους σε πολιτικό γάμο στην Ελβετία.

«Είναι αυτή η ευτυχία για την οποία μιλάνε οι άνθρωποι», είχε δηλώσει τότε η Τέρνερ στον Τύπο, «όταν δεν εύχεσαι τίποτα, όταν μπορείς επιτέλους να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να πεις: «Όλα είναι καλά»».