Skip to main content

Eurovision 2023: Η ελληνική κριτική επιτροπή στέρησε από την Κύπρο μια θέση στη 10άδα

Αυλαία έριξε ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision με τον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σουηδία με την Loreen και το τραγούδι «Tattoo» συγκέντρωσε 583 βαθμούς από κριτικές επιτροπές και televoting και κατέλαβε την πρώτη θέση της Eurovision.

Αυτό που εξέπληξε αρνητικά ήταν η χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της χώρας μας. Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο και μόλις 4 βαθμούς στο «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou. Αντιθέτως, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, έδωσε το 12άρι.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… «παραδόσεις» και κατεπέκταση στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού.

Eurovision 2023: Πώς ψήφισε η Ελλάδα στον Τελικό

Επιτροπή

12 βαθμοί – ΒΕΛΓΙΟ

10 βαθμοί – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

8 βαθμοί – ΙΣΡΑΗΛ

7 βαθμοί – ΑΥΣΤΡΙΑ

6 βαθμοί – ΣΟΥΗΔΙΑ

5 βαθμοί – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

4 βαθμοί – ΚΥΠΡΟΣ

3 βαθμοί – ΑΛΒΑΝΙΑ

2 βαθμοί – ΕΛΒΕΤΙΑ

1 βαθμός – ΣΕΡΒΙΑ

Τηλεοπτικό Κοινό

12 βαθμοί – ΚΥΠΡΟΣ

10 βαθμοί – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

8 βαθμοί – ΣΟΥΗΔΙΑ

7 βαθμοί – ΙΣΡΑΗΛ

6 βαθμοί – ΝΟΡΒΗΓΙΑ

5 βαθμοί – ΙΤΑΛΙΑ

4 βαθμοί – ΑΛΒΑΝΙΑ

3 βαθμοί – ΓΑΛΛΙΑ

2 βαθμοί – ΑΡΜΕΝΙΑ