Skip to main content

Eurovision 2023: Με ποια σειρά θα διαγωνιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους Ημιτελικούς

Για την Ελλάδα ο Βίκτωρ Βερνίκος με το «What They Say» πρόκειται να εμφανιστεί στην 8η θέση το βράδυ της Πέμπτης 11ης Μαΐου στην Liverpool Arena.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης και τα τραγούδια των χωρών που θα συμμετάσχουν στους δύο Ημιτελικούς, στις 9 και 11 Μάϊου, του φετινού διαγωνισμού της Eurovision 2023.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε προκύψει από την κλήρωση στα τέλη  Ιανουαρίου, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού της Eurovision, όπως και η Κύπρος. Από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε η επίσημη σειρά εμφάνισης όλων των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό.

Για την Ελλάδα ο Βίκτωρ Βερνίκος με το «What They Say» πρόκειται να εμφανιστεί στην 8η θέση το βράδυ της Πέμπτης 11ης Μαΐου στην Liverpool Arena. Η ελληνική συμμετοχή έπεται της Ισλανδίας και προηγείται της Πολωνίας.

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Άντριου Λάμπρου με το «Break A Broken Heart» θα διαγωνιστεί το ίδιο βράδυ 6ος κατά σειρά εμφάνισης.

Eurovision 2023 – Η σειρά εμφάνισης για τους δύο Ημιτελικούς
Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 9 Μαΐου

Νορβηγία
Μάλτα
Σερβία
Λετονία
Πορτογαλία
Ιρλανδία
Κροατία
Ελβετία
Ισραήλ
Μολδαβία
Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν
Τσεχία
Ολλανδία
Φινλανδία

Β’ Ημιτελικός – Πέμπτη 11 Μαΐου

Δανία
Αρμενία
Ρουμανία
Εσθονία
Βέλγιο
Κύπρος
Ισλανδία
Ελλάδα
Πολωνία
Σλοβενία
Γεωργία
Άγιος Μαρίνος
Αυστρία
Αλβανία
Λιθουανία
Αυστραλία