Skip to main content

Billboard Music Awards 2022: Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat οι μεγάλοι νικητές

Οι Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat ήταν οι νικητές της τελετής απονομής των μουσικών βραβείων Billboard 2022 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου.

Οικοδεσπότης της τελετής ήταν ο Diddy ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς στη σκηνή ανέβηκαν για να ερμηνεύσουν οι Megan Thee Stallion, Silk Sonic, Burna Boy, Florence + The Machine, Εντ Σίραν και Machine Gun Kelly.

Η Ροντρίγκο ήταν η καλλιτέχνιδα που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς, συνολικά 7, ενώ ακολούθησε ο Γουέστ με έξι νίκες. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έλαβε τα βραβεία «Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη, «Κορυφαίου Hot 100 Καλλιτέχνη», «Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνη» κ.α.

Ο Γουεστ κέρδισε στις κατηγορίες «Καλύτερος Χριστιανός Καλλιτέχνης», «Καλύτερος Γκόσπελ Καλλιτέχνης», «Καλύτερο Χριστιανικό Άλμπουμ» και «Καλύτερο Γκόσπελ Άλμπουμ», για τη δισκογραφική του δουλειά «Donda». Η Doja Cat έφυγε με 4 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των «Καλύτερη R&B Καλλιτέχνις» και «Καλύτερο R&B Άλμπουμ» για τη δισκογραφική δουλειά «Planet Her».

Ο Drake διεύρυνε το ρεκόρ του για τον καλλιτέχνη με τα περισσότερα βραβεία (34) στην ιστορία των Billboard Music Awards και απέσπασε φέτος τα βραβεία για τον Κορυφαίο Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Άνδρα Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Άνδρα Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Άλμπουμ («Certified Lover Boy»).

Ιστορία έγραψε για ακόμη μία χρονιά η Taylor Swift, η οποία διεύρυνε το ρεκόρ της για τη γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία (29) στα χρονικά των Billboard Music Awards, κυριαρχώντας στις country κατηγορίες με τις κυκλοφορίες των νέων ηχογραφήσεων των άλμπουμ της «Red» και «Fearless».

Η Taylor Swift κέρδισε στη φετινή διοργάνωση τα βραβεία για τον Κορυφαίο Καλλιτέχνη του Billboard 200, τον Κορυφαίο Country Καλλιτέχνη, την Κορυφαία Country Γυναίκα Καλλιτέχνιδα και το Κορυφαίο Country Άλμπουμ («Red»). Η αστέρας της pop είναι συνολικά ο δεύτερος καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των Billboard Music Awards.