Skip to main content

Ο Γούντι Άλεν σκέφτεται να αποσυρθεί;

REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο 88χρονος σκηνοθέτης άφησε για άλλη μια φορά να εννοηθεί ότι αποσύρεται

Ο Γούντι Άλεν, έπειτα από δεκαετίες αδιάκοπης εργασίας και σκηνοθεσίας, υπαινίχθηκε ακόμα μία φορά,  ότι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο, λέγοντας ότι αμφιταλαντεύεται για το αν θα γυρίσει άλλη ταινία μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας, «Coup de Chance».

REUTERS/Remo Casilli

Σε συνέντευξή του στην «Air Mail», ο 88χρονος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν ρωτήθηκε αν το γαλλόφωνο ερωτικό θρίλερ «Coup de Chance» θα είναι η τελευταία του ταινία κι εκείνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο.

«Αμφιταλαντεύομαι σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Γούντι. «Δεν θέλω να βγω για να μαζέψω χρήματα. Το βρίσκω πολύ ενοχλητικό αυτό. Ωστόσο, αν κάποιος εμφανιστεί και τηλεφωνήσει και πει ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε την ταινία, τότε θα το σκεφτώ σοβαρά. Πιθανότατα δεν θα είχα τη δύναμη της θέλησης να πω όχι, επειδή έχω τόσες πολλές ιδέες».

Το «Coup de Chance» είναι η 50ή μεγάλου μήκους ταινία του Γούντι Άλεν και ο ίδιος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες για την κυκλοφορία της ταινίας στους αμερικανικούς κινηματογράφους μετά την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2023, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Μετά το #MeToo, ο Γούντι Άλεν έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από το Χόλυγουντ λόγω των ισχυρισμών ότι κακοποίησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, το 1992.

REUTERS/Remo Casilli

Ο Άλεν, ο οποίος ερευνήθηκε από την κλινική σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του νοσοκομείου Yale-New Haven και το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης και αθωώθηκε και στις δύο περιπτώσεις, υποστήριζε την αθωότητά του.

Μετά από μήνες καθυστερήσεων – και μυστικές προβολές – το «Coup de Chance» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 5 Απριλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γούντι Άλεν έχει μοιραστεί σκέψεις αποχώρησης.

REUTERS/Remo Casilli

Το 2022, είπε στον Άλεκ Μπάλντουιν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Instagram live, ότι «Πιθανόν να κάνω τουλάχιστον μία ακόμα ταινία. Πολύς από τον ενθουσιασμό έχει παρέλθει. Όταν έκανα μια ταινία, αυτή πήγαινε στις αίθουσες όλης της χώρας. Τώρα κάνεις μια ταινία και παίζεται για κάνα δύο εβδομάδες, ίσως 4 ή 6 εβδομάδες, και μετά πηγαίνει κατευθείαν στο streaming. Δεν είναι το ίδιο. Και δεν το απολαμβάνω το ίδιο» εξομολογήθηκε.

REUTERS/Remo Casilli

«Δεν είναι το ίδιο όπως το να κάνω μια ταινία και να τη βάζω σε ένα θέατρο. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι το έβλεπαν 500 άτομα κάποτε… Δεν ξέρω πώς νιώθω πια όταν κάνω ταινίες. Θα φτιάξω άλλη μία και θα δω πώς θα είναι».