Skip to main content

Χρυσά Βατόμουρα για «Γούινι», Σταλόνε και Μέγκαν Φοξ

Τα αντιβραβεία των Όσκαρ για τις χειρότερες ταινίες

Παραδοσιακά λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα (Razzies) βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα συγκεκριμένα βραβεία, καθώς πρόκειται για τα αντί – Όσκαρ, τα οποία «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες της χρονιάς.

Μια ταινία τρόμου, όπου ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών Γούινι το Αρκουδάκι και ο φίλος του το Γουρουνάκι μεταμορφώνονται σε ψυχοπαθείς δολοφόνους, αναδείχθηκε ως η χειρότερη ταινία του 2023.

Με προϋπολογισμό μικρότερο των 250.000 δολαρίων, η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey) πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα πέρυσι, καθώς προκάλεσε ακόμα και θανατικές απειλές εκ μέρους εξαγριωμένων θαυμαστών του μικρού αρκούδου.

Αν και για τις περιπέτειες του Γουίνι και της συντροφιάς του, την άδεια εκμετάλλευσης κατείχε η Disney εδώ και δεκαετίες, η νομική προστασία των πρώτων βιβλίων του Μιλν, που εκδόθηκαν το 1926, έληξε. Επομένως, ο βασικός χαρακτήρας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την «εφιαλτική» προσαρμογή του.

Η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» σάρωσε στις πέντε κατηγορίες που ήταν προτεινόμενη στη 44η έκδοση των Χρυσών Βατόμουρων, μεταξύ άλλων χειρότερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, συνολικού καστ/ζευγαριού και ρεμέικ/σίκουελ.

Οι άσχημες επιδόσεις της ταινίας δεν φαίνεται πάντως να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον σκηνοθέτη Ρις Φρέικ- Γουότερφιλντ αφού ο ίδιος γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει ταινίες τρόμου που θα βασίζονται στα βιβλία «Μπάμπι» και «Πίτερ Παν».

Η ταινία του «Γουίνι» είχε εισπράξεις σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων, αφότου επωφελήθηκε από μια παγκόσμια κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες χάρη στη διαμάχη που προκάλεσε. Και η συνέχειά της αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η Μέγκαν Φοξ κέρδισαν στις κατηγορίες δεύτερου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου για τις ερμηνείες τους στο «Expend4bles», ενώ η Φοξ έλαβε επιπλέον, το βραβείο χειρότερης πρωταγωνίστριας για το «Johnny & Clyde». Ο Γιον Βόιτ αναδείχτηκε χειρότερος ηθοποιός της χρονιάς για το «Mercy».

Οι φετινοί νικητές ανακοινώθηκαν την «Oscar Eve» από το κωμικό ντουέτο Mean Gays (Aaron Goldenberg και Jake Jonez), σε μια virtual τελετή διάρκειας 14 λεπτών.
Οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων

Χειρότερη Ταινία
«Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Χειρότερος Ηθοποιός
Γιον Βόιτ, «Mercy»

Χειρότερη Ηθοποιός
Μέγκαν Φοξ, «Johnny & Clyde»

Χειρότερο Ριμέικ/RIP-Off/Σίκουελ
«Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Χειρότερη Ηθοποιός Β΄ Ρόλος
Μέγκαν Φοξ, «Expend4ables»

Χειρότερος Ηθοποιός Β΄ Ρόλος
Σιλβέστερ Σταλόνε, «Expend4ables»

Χειρότερο Ντουέτο
Pooh & Piglet στο «Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Χειρότερος Σκηνοθέτης
Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ, «Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Χειρότερο Σενάριο
Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ, «Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Βραβείο Razzie Redeemer
Στην υποψήφια το 1998 (για το «The Beautician and the Beast») και νυν πρόεδρο του SAG/AFTRA, Φραν Ντρέσερ