Skip to main content

To ΗΒΟ απομακρύνει τον Σέρβο ηθοποιό Μίλος Μπίκοβιτς από τη σειρά «The White Lotus»

Εκπρόσωπος του δικτύου είπε στο Business Insider: «Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον Μίλος Μπίκοβιτς και θα υπάρξει νέα ακρόαση για τον ρόλο»

Το HBO ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει νέα ακρόαση για ρόλο στην τρίτη σεζόν της σειράς «The White Lotus», ο οποίος αρχικά είχε δοθεί στον Σέρβο ηθοποιό, Μίλος Μπίκοβιτς.

Τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της υποψήφιας για Emmy σειράς επρόκειτο να αρχίσουν τα γυρίσματα τον Φεβρουάριο, αλλά το HBO ανακοίνωσε τώρα ότι θα αναζητήσει ηθοποιό για τον ρόλο ενός γκουρού ευεξίας, τον οποίο θα υποδυόταν ο Μπίκοβιτς.

Εκπρόσωπος του δικτύου είπε στο Business Insider: «Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον Μίλος Μπίκοβιτς και θα υπάρξει νέα ακρόαση για τον ρόλο».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται γιατί ελήφθη η απόφαση, ωστόσο ακολούθησε πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στο X/Twitter στις 24 Ιανουαρίου αναφερόταν: «Ο Μίλος Μπίκοβιτς, Σέρβος ηθοποιός, ο οποίος υποστηρίζει τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής πλήρους κλίμακας, θα πρωταγωνιστήσει τώρα στην 3η σεζόν του HBO The White Lotus. @HBO, είναι σωστό να συνεργάζεστε με ένα πρόσωπο, το οποίο υποστηρίζει τη γενοκτονία και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;».

«Δεν υποστηρίζω κανέναν πόλεμο»

Ο Μπίκοβιτς δήλωσε το Σάββατο στο X ότι δεν υποστηρίζει κανέναν πόλεμο, επισημαίνοντας την εμπειρία του που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. «Μεγάλωσα σε μια χώρα που σπαράσσονταν από τον πόλεμο. Σε ηλικία 11 ετών, υπέμεινα μέρες και νύχτες σε καταφύγια, ενώ η πατρίδα μου και η γενέτειρά μου βομβαρδίζονταν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ευχηθώ τέτοια καταστροφή σε κανέναν», δήλωσε. Ο Μπίκοβιτς είπε ότι ευχήθηκε όλες οι ενεργές συγκρούσεις παντού «να σταματήσουν και να επικρατήσουν οι αρχές της αγάπης».

Το 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε στον Μπίκοβιτς το μετάλλιο Πούσκιν για τη συμβολή του στον ρωσικό πολιτισμό και στη συνέχεια του δόθηκε η ρωσική υπηκοότητα. «Είναι μεγάλη τιμή να λέω σήμερα: Η Ρωσία είναι η πατρίδα μου», έγραψε τότε ο ηθοποιός. Το 2019, δήλωσε ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία «για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ο Μπίκοβιτς έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ρωσικές παραγωγές και έχει μιλήσει τακτικά για τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό της χώρας. Τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της βραβευμένης με Emmy σειράς The White Lotus θα ξεκινήσουν στην Ταϊλάνδη αυτόν τον μήνα, ενώ η σειρά θα προβληθεί το 2025, ανέφερε το Variety.