Skip to main content

Carl Weathers: Πέθανε ο θρυλικός «Απόλλο Κριντ» των ταινιών «Rocky»

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, γνωστός από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Rocky» και «Predator»

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του, η οποία, μέσω του ατζέντη του, ανακοίνωσε ότι ο Καρλ Γουέδερς πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο του», την 1η Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε, «Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια σπουδαία ζωή».


«Μέσω της συνεισφοράς του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από όλες τις γενιές. Υπήρξε αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, συνεργάτης και φίλος», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Γνωστός ευρύτερα από τον ρόλο του ως Απόλλο Κριντ στις τέσσερις πρώτες ταινίες «Rocky», ο Γουέδερς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1970, ενώ προηγουμένως είχε ασχοληθεί εκτεταμένα με τον αθλητισμό.

«Με τσίμπησε το μικρόβιο, όπως λένε», δήλωνε σε συνέντευξή του το 2023. «Το να γελάει ο κόσμος με καλές ατάκες και να χειροκροτεί στο τέλος είναι πολύ, πολύ μεταδοτικό. Όταν αυτό το μικρόβιο μπει μέσα σου, είναι κάπως δύσκολο να το εγκαταλείψεις».

Η αναγνώριση ήρθε με την ταινία «Rocky» το 1976, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που αρχικά προοριζόταν για τον πυγμάχο Κεν Νόρτον. Μάλιστα, φέρεται να πήρε τον ρόλο αφού πρώτα επέκρινε την υποκριτική του Σταλόνε.

Ακολούθησε η συμμετοχή του στις επόμενες τρεις ταινίες «Rocky», καθώς και σε άλλες, όπως το «Predator» του 1987, ενώ πρωταγωνίστησε στο «Action Jackson» του 1988.