Skip to main content

Pablo Picasso: Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης μέσα από σπάνιες αφίσες και κεραμικά του

Έκθεση στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Tο Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης PABLO PICASSO. Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης και της δημοκρατίας  μέσα από σπάνιες αφίσες και κεραμικά του στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Καθηγητής του Χάρβαρντ Παναγιώτης Ροϊλός, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και διάβασε τον χαιρετισμό της Υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η επίτιμη Πρόεδρος Ε.Π.Κε.Δ., Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κύριος Γιάννης Μπούγας, και ο Διευθυντής του Ε.Π.Κε.Δ. καθηγητής Ανδρέας Γκόφας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της έκθεσης από τον επιμελητή της, κύριο Τάκη Μαυρωτά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου προηγήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 10.30, πραγματοποιήθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Πάμπλο Πικάσο, ο μεγάλος ανανεωτής της τέχνης του 20ου αιώνα», με τους Παναγιώτη Ροϊλό, Πρόεδρο του Ε.Π.Κε.Δ., Ερατώ Χατζησάββα, Πρύτανη Α.Σ.Κ.Τ, Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μιχάλη Αρφαρά, χαράκτη και ζωγράφο, Μαρίτσα Τραυλού, κεραμίστρια και Τάκη Μαυρωτά, θεωρητικό και κριτικό της τέχνης. Ο Διευθυντής Ε.Π.Κε.Δ., καθηγητής Ανδρέας Γκόφας, στο τέλος της συζήτησης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της εκπαίδευσης καθώς και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 11.30, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με την Χριστίνα Κουλουμπή ηθοποιό, σκηνογράφο ενδυματολόγο, αφηγούνται το παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου Μια Κυριακή με τον Πικάσο, των εκδόσεων ΑΜΜΟΣ.

Διάρκεια έκθεσης: έως τις 10 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας έκθεσης
Δευτέρα -Παρασκευή  08.00-21.00
Σάββατο – Κυριακή    10.00-18.00