Skip to main content

«Μια Ελλάδα φως»

Διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στη Βιέννη

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι  “Konsfarm Art Atelier /  Konstantina Farmaki”  Αυστρίας παρουσιάζει την Διεθνή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ! Με τα χρώματα της τέχνης σου» με την συμμετοχή 40 εξαιρετικών εικαστικών Καλλιτεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να προσεγγίσουμε τον φανταστικό κόσμο των καλλιτεχνών από διαφορετικές γωνιές της γης, οι οποίοι ανάλογα με την κουλτούρα της χώρας τους μας χαρίζουν μοναδικά και πολλές φορές ιδιαίτερα  χρώματα. Χρώματα χαράς, χρώματα φωτεινά, χρώματα ελπίδας! Χρώματα που προσδιορίζουν τις αντιλήψεις της κάθε εποχής.

Οι 42 εξαιρετικοί εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν σ αυτή την έκθεση γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως το χρώμα μπορεί να ενισχύσει, να μεταμορφώσει ή και να “παραμορφώσει” κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης  γι αυτό και δεν φείδονται χρώματος.

Αντίθετα με τους περισσότερους ζωγράφους που προσπαθούν να μιμηθούν τα χρώματα της πραγματικότητας αντιγράφοντας τυποποιημένες εικόνες, αυτοί αφήνονται στην μαγεία του χρώματος και της φαντασίας τους εναποθέτοντας στον καμβά τα χρώματα που θα ήθελαν να έχει το δικό τους σούρουπο ή η δική τους ολόλαμπρη ημέρα μακριά από στερεότυπα καταγεγραμμένων εικόνων.

Προσεγγίζοντας με τα μάτια της ψυχής τα έργα τους, καταλαβαίνουμε γιατί η χρωματική τους παλέτα  έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον ψυχισμό μας ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν τον διαχωρισμό τους σε “ψυχρά” και “θερμά” χρώματα. Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να προκαλούν συνειρμούς, είτε χάρη σε προϋπάρχουσες εικόνες, είτε εκφράζοντας τα συναισθήματα, την διάθεση, την αισθητική του καλλιτέχνη αλλά και κοινωνικούς συμβολισμούς.

Αυτός ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων της Ελλάδας, της  χώρας του φωτός, παρουσιάζεται μέσα από τα έργα αυτών των  42 καταξιωμένων Ελλήνων και Φιλελλήνων εικαστικών δημιουργών, σε μία προσπάθεια προβολής και προώθησης των έργων τους αλλά και της Πατρίδας μας δημιουργώντας γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών που εκπροσωπούνται στην έκθεση και των ομογενών  της εκάστοτε χώρας παρουσίασης της διεθνούς Έκθεσης εικαστικών τεχνών.

Μία έκθεση που αγκαλιάζει όλες τις τέχνες με έργα  ζωγραφικά, γλυπτικά , Digital, τρισδιάστατα ζωγραφικά , μικτών τεχνικών, ψηφιδωτά , χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους ακόμη και ποιητικές περφόρμανς. Ένα «παλίμψηστον» δημιουργικού οίστρου με άρωμα, φως και χρώματα Ελλάδας!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ( Αλφαβητικά ως έχουν στον εικαστικό κατάλογο  )

AFIONIS OLIVIA
ANAIS-ANAIS (ΑΘΗΤΑΚΗ ΑΝΝΑ)
ATZEMI ELENI
BARCELO JOAN (Ισπανία)
DELIDA EFIE
DIAKOVASILI DESPINA
DIAKOVASILI NINA
FARMAKI KONSTANTINA
FOTIKA DIMITRA
FRAGOULIS MANOS
GORANOVA NIKI (Βουλγαρία)
GVINASHVILI SANDRO (Γεωργία)
KADI ALEX (ΚΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡA)
KARATSOUNI KATERINA
KASTELLI CHAROULA
LAFAZANI VANA
LELOU KATERINA
LEVENTERIS LYDIA (Αργεντινή)
LOUKA KATERINA
MAGIAKI ANASTASIA
MALLIS PETROS
MATINOPOULOS PANAGIOTIS
MERKLI SISSY
MICHA ISMINI
NIKOLAOU MARIA
ORFANOU LOUKIA
PAPA FILIPPO (Ιταλία)
PETRAKOPOULOU VASILIKI
ROUMELIOTI MAGDA
STATHI MARINA
TCHOTCHIEVA ROKSOLANA
THANOPOULOU MINA
TOLIS GEORGE
TOSKA SQIPONJA
TSAHALOU ALEXANDRA
TSAPARA ANNA
TSILIS TIMOS (Αλβανία)
TSISMALIDOU GEORGINA
TYREKIDIS CHRISTOS
TZERMIAS EVANGELOS
VESNA OLGA (Ουκρανία)
ZISIS THANASIS

Επιμέλεια – συντονισμός διοργάνωσης:

Κωνσταντίνα Φαρμάκη – Ιστορικός – Κριτικός τέχνης και Εικαστικός

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 21-30 ΜΑΙΟΥ 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή: 14:00 – 19:00,

Σάββατο – Κυριακή: κατόπιν ραντεβού (+43 688 64825850)

Χώρος: Contemplor Galerie Wien

Διεύθυνση: Kalvarienberggasse 46, 1170 Wien

Είσοδος ελεύθερη