Skip to main content

Εκλεκτή Ζανέλ Μονέ και Ράσελ Κρόου εκτός εαυτού

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Φινλανδική μαύρη κωμωδία, περιπετειώδες θρίλερ με τον Ράσελ Κρόου εκτός εαυτού, ατμοσφαιρική ταινία τρόμου, μία τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και φιλίας και animation με πρωταγωνιστή ένα χαρούμενο και ανέμελο γαϊδαράκο έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα που οι κλειστές αίθουσες, με περιορισμούς, ανοίγουν τις πόρτες τους.

«Τα Σκυλιά Δεν Φοράνε Παντελόνια»

Στη μαύρη κωμωδία του Τζ. –Π. Βαλκεάπα, ένας άνδρας ο οποίος πενθεί την τραγική απώλεια της γυναίκας του, βυθίζεται στην κατάθλιψη και  αδυνατεί να επικοινωνεί ουσιαστικά με την κόρη του.  Όταν γνωρίζει μια γυναίκα με ξεχωριστές ιδιότητες, μπαίνει σε μια νέα τροχιά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χτίσεις μία σχέση ή να αντιμετωπίσεις ένα τραύμα όπως μας διδάσκει αυτή η φινλανδική ταινία, που έκανε το ντεμπούτο της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

 «Έκρηξη Θυμού»

Στο περιπετειώδες θρίλερ του Ντέρικ Μπόρτε, πρωταγωνιστεί ο Ράσελ Κρόου που υποδύεται τον θυμωμένο άντρα της ιστορίας, ο οποίος δεν είναι ο άνθρωπος που  θα ήθελε κανείς να εκνευρίσει στον αυτοκινητόδρομο. Όταν μια μητέρα (Κάρεν Πιστόριους) πατάει την κόρνα της την λάθος στιγμή σε ένα φανάρι, θα ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η οργή του –η οργή ενός ανθρώπου που νιώθει αόρατος και που είναι αποφασισμένος να της διδάξει μερικά φονικά μαθήματα.

Ο Κρόου  οργίζεται εξωφρενικά και  το  θρίλερ τρόμου εξελίσσεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό,  που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 «Η Εκλεκτή»  

Στην ατμοσφαιρική ταινία τρόμου των Τζέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ, μια επιτυχημένη συγγραφέας βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε μια τρομακτική πραγματικότητα και πρέπει να βρει τη λύση σε ένα μυστήριο που διασχίζει αιώνες και μοιάζει συγκλονιστικά μπερδεμένο και παράλογο.

Η πρωταγωνίστρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζανέλ Μονέ, καλείται να αντιμετωπίσει τα τραύματα που ακόμα κουβαλά μέσα της, αιώνες μετά τις οδυνηρές εμπειρίες που τα προκάλεσαν.

«Γιάκαρι: Η Ταινία»  

Στη γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων των Τόμπι Γκένκελ και Ξαβιέ Τζιακομέτι, ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό ινδιανάκι, ξεκινά μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο.

Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο. Μία τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και φιλίας.

«Ο Βασιλιάς Γάιδαρος»  

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνά από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού.

Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;