Skip to main content

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ένας ακόμη χαμένος χρόνος για τον Πολιτισμό»

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τον έναν χρόνο θητείας της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας χρόνος ανικανότητας, αδυναμίας χάραξης στρατηγικής και υποβάθμισης των θεμάτων Πολιτισμού είναι ο απολογισμός της κας Κονιόρδου».

Η δήλωση της κας Κεφαλογιάννη

«Ένας χρόνος ανικανότητας, αδυναμίας χάραξης στρατηγικής και υποβάθμισης των θεμάτων Πολιτισμού είναι ο απολογισμός της κας Κονιόρδου.

Εδώ και έναν χρόνο παρακολουθούμε με ανησυχία την κα Λυδία Κονιόρδου όχι μόνον να μην μπορεί να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις σε μικρά και μεγάλα θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά με την πρωτοφανή αδράνεια που την διακρίνει να προσθέτει διαρκώς περισσότερα προβλήματα.  Στον ένα χρόνο θητείας της, αντί να θεραπεύσει τις αστοχίες των δύο προκατόχων της στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέβαλε στην περαιτέρω αποδόμηση της όποιας πολιτικής για τον Πολιτισμό.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά:

•             αδικαιολόγητη υστέρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, 

•             αποτυχία προσέλκυσης και υλοποίησης επενδύσεων,

•             διοικητική κρίση και συσσώρευση προβλημάτων σε Οργανισμούς όπως το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ),

•             κενά στη φύλαξη μνημείων και Μουσείων, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων και την απώλεια σημαντικών – για την ελληνική οικονομία – εσόδων,

•             πλήρης αδυναμία σύζευξης του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και τελικά αναποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Ένας χρόνος ανικανότητας, αδυναμίας χάραξης στρατηγικής και υποβάθμισης των θεμάτων Πολιτισμού είναι ο απολογισμός της κας Κονιόρδου. Δεν προκαλεί, συνεπώς, έκπληξη ότι αρνείται να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του υπουργείου».

naftemporiki.gr