Skip to main content

Lady Gaga: «Διαστημική» εμφάνιση με πολιτική χροιά

Μια εμφάνιση με πολιτική χροιά επέλεξε να κάνει η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga στη γιορτή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο NRG Stadium, στο Χιούστον.

Η 30χρονη Gaga, ντυμένη με ένα ασημένιο, διαστημικό κορμάκι και ψηλές μπότες  ξεκίνησε την παράστασή της κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl με το «This Land Is Our Land» του Woody Guthrie, ένα τραγούδι – απάντηση στο υπερ-εθνικιστικό «God Bless America».

Η αρχή της εμφάνισής της, ήταν ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους εκείνους που επηρεάζονται από τις πρόσφατες πολιτικές μεταβολές, τόσο με τον απαγορευτικό νόμο που αφορά την ικανότητα μετακίνησης των μουσουλμάνων, όσο και με τον αγωγό που σχεδιάζεται να περάσει πάνω από τη Ντακότα. Το υπόλοιπο μέρος της εμφάνισής της ήταν λιγότερα πολιτικό και περισσότερο επικεντρωμένο στις επιτυχίες της.

Καλώντας τον αμερικανικό λαό να είναι ενωμένος και τονίζοντας τη διαφορετικότητα της χώρας της η Lady τραγούδησε το «Let’s Dance», το «Poker Face» το «Bad Romance» και το «Born This Way», έναν ύμνο στην διαφορετικότητα των ανθρώπων και στην αποδοχή τους ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οι αντιδράσεις για την εμφάνισή της ποικίλουν· άλλοι κατακρίνουν τη χρήση του πρώτου κομματιού από μια λευκή γυναίκα και άλλοι εγκωμιάζουν την κίνηση αλληλεγγύης και ενότητας.

Η τραγουδίστρια που πέρυσι είχε τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στο Super Bowl, έφτασε στο στάδιο του Χιούστον κρεμασμένη από ένα σύρμα. Η εμφάνισή της κράτησε 13 λεπτά και όπως η ίδια είχε προϊδεάσει νωρίτερα το κοινό της, δεν υπήρχε κάποιος special guest. Η Gaga έκλεισε την εμφάνισή της αλλάζοντας το μικρόφωνο με μια μπάλα και πηδώντας μέσα στο στάδιο. Το σόου παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Χιούστον διοργάνωσε για τρίτη φορά στην ιστορία του το Super Bowl, μετά το 1974 και το 2004, ένα γεγονός για το οποίο η πόλη δαπάνησε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένεται να έχει κέρδη ύψους 500 εκατομμυρίων.