Skip to main content

«Game of Thrones»: Ο έκτος τηλεοπτικός κύκλος θα προηγηθεί του νέου τόμου

Ο συγγραφέας του έπους  «A Song of Ice and Fire», Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, με ανακοίνωσή του στο blog του, ενημέρωσε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα τον τελευταίο τόμο του μυθιστορήματος επικής φαντασίας, «Winds of Winter» (Οι άνεμοι του χειμώνα),  στο οποίο βασίζεται η τηλεοπτική σειρά «Game of Τhrones»,  παραγωγής του HBO.

«Είστε απογοητευμένοι και δεν είστε οι μόνοι. Οι επιμελητές και οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το δίκτυο HBΟ είναι απογοητευμένο, οι ατζέντηδές μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι. Όμως αυτός που είναι πιο απογοητευμένος, είμαι εγώ», έγραψε ο Μάρτιν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος ήλπιζε να παραδώσει το χειρόγραφο στους εκδότες του στο τέλος του 2015, ώστε ο 6ος τόμος του λογοτεχνικού έπους να εκδοθεί στην αρχή της χρονιάς.

Ο 67χρονος Μάρτιν είχε ήδη χάσει μια προηγούμενη προθεσμία, τη γιορτή Χαλοουίν, την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία αυτή καθυστέρηση, όπως προειδοποίησε καθιστά «πολύ σίγουρο»  ότι δεν θα εκδοθεί ο τόμος πριν από την προβολή της έκτης σεζόν του «Game of Thrones» από το HBO, τον Απρίλιο.

«Για χρόνια οι αναγνώστες μου είχαν προβάδισμα έναντι των τηλεθεατών. Φέτος, για πολλούς λόγους, θα συμβεί το αντίθετο», είπε ο συγγραφέας που φάνηκε επιφυλακτικός αναφορικά με την ημερομηνία που θα φθάσει το «Winds of Winter» στα βιβλιοπωλεία. «Οι προθεσμίες μου προκαλούν άγχος», έγραψε.

naftemporiki.gr