Skip to main content

Εγκαινιάζεται η επανέκθεση των αιθουσών του Επιγραφικού Μουσείου

Με κεντρική ιδέα την «Ιστορία μέσα από τους λίθους» ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η επανέκθεση των αιθουσών του Επιγραφικού Μουσείου (Τοσίτσα 1),  σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπό το πρίσμα αυτού του σκεπτικού, η επανέκθεση εστιάζει στις ιστορικές και κοινωνικές πληροφορίες που παρέχουν τα ενεπίγραφα μνημεία και τη σημασία τους για τη γνώση των διαφόρων πτυχών του βίου των αρχαίων Ελλήνων.

 Στη νέα μουσειολογική  προσέγγιση, οι επιγραφές παρουσιάζονται  κατά θεματικές ενότητες με  παράλληλη χρονολογική οργάνωση  και με πλούσιο πληροφοριακό  υλικό, επιτοίχιο και ψηφιακό, ώστε  να γίνουν πιο προσιτές τόσο  στο ευρύ όσο και στο επιστημονικό  κοινό.

Με αφορμή τα εγκαίνια,  θα παρουσιαστεί στους χώρους του Μουσείου  το θεατρικό δρώμενο «Πόλεμος  βίαιος διδάσκαλος» από την  ομάδα «Θουκυδίδης δραματικός», σε κείμενο – δραματουργία Γιάννη  Λιγνάδη. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν  ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο  Γιάννης Παναγόπουλος. Η παράσταση  είναι παραγωγή του Μορφωτικού  και Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού  Πολιτισμού.             

Η επανέκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.