Skip to main content

Μπρους Σπρίνγκστιν: Το «Αφεντικό» τα βάζει με τον Πρόεδρο

Εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται ο  Μπρους Σπρίνγκστιν μέσα από ένα καινούργιο τραγούδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο «What Makes Us Great», παραπέμποντας στο κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,  «Να ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη».

Στους επίμαχους  στίχους του τραγουδιού – που ερμηνεύει ο Σπρίνγκστιν μαζί με τον ράπερ Πίτσμπουργκ Τζο Γκρασέκι – με σαφή αναφορά στον ρεπουμπλικάνο εκατομμυριούχο  συναντάμε αυτούς που λένε: «Μην μου λες ψέμα και το πουλήσεις ως γεγονός, έχω περάσει από αυτό τον δρόμο νωρίτερα και δεν θα ξαναγυρίσω. Μην μου καυχιέσαι ότι δεν διάβασες ποτέ ένα βιβλίο. Δεν εμπιστεύομαι ποτέ έναν απατεώνα».

Ως αντίδοτο, Σπρίνγκστιν και Γκρασέκι επαναλαμβάνουν στη συνέχεια το ρεφρέν: «Η αγάπη μπορεί να σταματήσει το μίσος. Ξέρω ότι είναι αλήθεια. Αυτό είναι που μας κάνει μεγάλους».

Ο Γκρασέκι δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Pittsburgh Post-Gazette ότι συνέθεσε το τραγούδι αυτό με αφορμή την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Αν και το τραγούδι δεν γράφτηκε από τον Σπρίνγκστιν, η συνεργασία αυτή είναι μια από τις πιο στρατευμένες μουσικές κυκλοφορίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σπρίνγκστιν είχε στηρίξει τη δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον, η οποία ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης της πρώην Πρώτης Κυρίας τον περασμένο Νοέμβριο, ο 67χρονος Αμερικανός μουσικός είχε εξάλλου καταγγείλει τη βαθιά έλλειψη κοσμιότητας του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος.

naftemporiki.gr