Skip to main content

ΚΠΙΣΝ: Μάγεψαν τα «Τοπία» του Μπαλέτου της ΕΛΣ

Μια νέα εποχή για την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) εγκαινίασε η πρεμιέρα της παραγωγής του Μπαλέτου της, «Τοπία», την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Τα «Τοπία» είναι η παραγωγή με την οποία ξεκίνησε η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας της ΕΛΣ στις νέες της εγκαταστάσεις στο ΚΠIΣΝ.

Το κοινό που κατέκλυσε την νέα εντυπωσιακή αίθουσα της ΕΛΣ, χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της παραγωγής.

Το σπονδυλωτό τρίπτυχο «Τοπία», επιχειρεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο στην καλλιτεχνική ταυτότητα του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, φέρνοντας σε δημιουργικό διάλογο διαφορετικά στιλ του νεοκλασικού μπαλέτου.

Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης, συνομιλεί μέσω της χορογραφίας του The Shaker Loops, σε μουσική Τζον Άνταμς, με τον έως πρότινος διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων Μπενζαμέν Μιλπιέ (Sarabande, σε μουσική Γ. Σ. Μπαχ), καθώς και με τον Βρετανό χορογράφο Ντάγκλας Λη (Fortress, σε μουσική Έτσιο Μπόσσο).

Η ξέφρενη παραδοξότητα της μουσικής του Τζον Άνταμς αποτυπώνεται στη χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, για να συναντήσει τη ρευστή και γεμάτη πλαστικότητα χορογραφική γλώσσα του Μπενζαμέν Μιλπιέ, και την έντονα προσωποκεντρική προσέγγιση του Ντάγκλας Λη.

Στις τρεις χορογραφίες συμμετείχαν νεότεροι, αλλά και καταξιωμένοι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ερμηνεία τους.

Στην χορογραφία Sarabande συμμετέχουν οι κορυφαίοι της Ορχήστρας της ΕΛΣ, Χάρης Χατζηγεωργίου, Νίκος Νικόπουλος, Θόδωρος Μαυρομμάτης. 

Οι επόμενες παραστάσεις τριών διακεκριμένων χορογράφων, οι οποίες συνθέτουν τα «Τοπία», θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Απριλίου και στις 5, 6 και 10 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: λεωφ. Συγγρού 364 – Καλλιθέα. Τιμές εισιτηρίων: 50, 45, 40, 30, 25, 20, 15 (παιδικό – φοιτητικό), 10 (περιορισμένης ορατότητας) ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, ταμεία θεάτρου Ολύμπια: Ακαδημίας 59 – 61, Αθήνα (Τρίτη – Κυριακή: 09.00 – 21.00 και Δευτέρα: 09.00 – 16.00), ηλεκτρονικά: nationalopera.gr.

naftemporiki.gr