Skip to main content

Μαρία – Τζάκυ Κάλλας….στο Ντιβάνι – «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της»

Μια συναυλία αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Στο κοινό, η αδελφή της, Τζάκυ παρακολουθεί τη συναυλία και θυμάται τη ζωή της Μαρίας. Νοσταλγεί το παρελθόν και πόσο θα ήθελε να το επανορθώσει.

Στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ξεκινάει το Τρίπτυχο Μαρία Κάλλας με το Μουσικό Αναλόγιο -Μαρία Τζάκυ Κάλλας στο Ντιβάνι- «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της» σε συνεργασία με ένα διεθνές επιτελείο μουσικών, τη Soprano: Βασιλική Καραγιάννη, τον Βαρύτονο: Χάρη Αδριανό και τον Πιανίστα: Δημήτρη Γιάκα.

Μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη η οποία έγραψε και αφηγείται το κείμενο … μεταμορφώνεται σε Τζάκυ με πολύ πειστικό τρόπο, μιας και τη γνώρισε προσωπικά και της μίλησε  ανοιχτά για την δύσκολη σχέση που είχε με τη διάσημη αδελφή της Μαρία Κάλλας.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη κατοικεί στο σπίτι της Τζάκυ Καλογεροπούλου το οποίο αγόρασε από την ίδια στις 3 Δεκεμβρίου 1989. Το συντηρεί όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα και το απολαμβάνει δίνοντας Salon Concert.

Η Μαρία Κάλλας έλεγε: η αδελφή μου ήταν λεπτή και όμορφη.  Η μητέρα πάντα την προτιμούσε. Εγώ ήμουν το ασχημόπαπο …. η αδελφή μου πρωταγωνιστούσε στην οικογένεια …Όταν μεγαλώσαμε όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν.  Εγώ έγινα Ντίβα και εκείνη το απόλυτο τίποτε.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται με γλαφυρό τρόπο την ιδιαίτερη αυτή σχέση … το λυρικό τραγούδι ενισχύει την ατμόσφαιρα με τις γνωστές άριες που τραγούδησε η μεγάλη Ντίβα και στο τέλος ο Φώτης Παπαθανασίου (καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύματος) αναλύει στο Ντιβάνι την ψυχολογία των δυο αδελφών Μαρίας και Τζάκυ.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 &Μέρλιν 1, Αθήνα

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Μαρτίου

Ώρα έναρξης:20:30
Εισιτήρια: 20 ευρώ,  15 ευρώ,  10 ευρώ
Διάρκεια : 1 ώρα και 15 λεπτά

Προπώληση/Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.thf.gr και
στο ταμείο του Ιδρύματος | στο 2103611206

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής
Β. & M. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 &Μέρλιν 1