Skip to main content

Ζάχος Χατζηφωτίου: Το «τελευταίο αντίο» στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Το «τελευταίο αντίο» στον Ζάχο Χατζηφωτίου, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη Παρασκευή, έδωσαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του ήταν οι εγγονές του Ζάχου Χατζηφωτίου, Χριστίνα Τρίαρχου και Δωροθέα Πασχαλίδου, η Έλενα Χριστοπούλου, η Μαίρη Βιδάλη, η Μαρία Μπαλοδήμου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, o Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο Μάκης Τσέλιος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και άλλοι.

Η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου έγινε με δημοτική δαπάνη, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με την ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρό του, όπως επιθυμούσε, κάτι που είχε εκφράσει το 2016 σε συνέντευξή του: «Έχω οικογενειακό τάφο, έχει δημοσιευθεί ο τάφος μου. Έχω φτιάξει την προτομή μου, που γράφει “Έζησα όπως ήθελα, χαίρετε”», δήλωσε τότε ο Ζάχος Χατζηφωτίου.