Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη τίμησε την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αρμενίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ το αγαπημένο γλυπτό των Θεσσαλονικέων,  «Οι Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία. Η δράση ήταν προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης  με το Προξενείο ε.τ. της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη.
 
Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία προέβη και ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με επιβλητική προβολή της σημαίας της Αρμενίας σε περίοπτη θέση του Δημαρχιακού Μεγάρου Πανοράματος.
 
Την Ημέρα Ανεξαρτησίας τίμησε επίσης ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης  με έπαρση της αρμενικής σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο και το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε τα πλέον θερμά συγχαρητήρια στο φίλο Αρμενικό λαό και τις ειλικρινείς ευχές μας για πρόοδο κι ευημερία.»
 
Στο κλίμα των ημερών, ο Δήμος Νεαπόλεως –  Συκεών ανήρτησε τη σημαία της Αρμενίας στον εξώστη του Δημαρχείου με το Δήμαρχο κ. Σίμο Δανιηλίδη να τονίζει: «…Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, αλλά και την 30η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας και στεκόμαστε ομόθυμα κι ομόψυχα στο πλευρό του αδερφού αρμενικού λαού που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά, υπογραμμίζοντας τη σταθερή μας θέση υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητάς του…».
 
Ο Πρόξενος ε.τ. της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη κ. Akis Dagazian ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές της πόλης και δήλωσε: «Τιμούμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αρμενίας στην πόλη που διαχρονικά υποδέχτηκε αμέτρητες γενιές Αρμενίων. Γιορτάζουμε φέτος τα 30 χρόνια  των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Αρμενίας, με τα δύο κράτη να αντιμετωπίζουν ανάλογες γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και να είναι ταγμένα στη τήρηση του διεθνούς δικαίου και στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Ευχαριστώ όλους τους δημάρχους που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για τη σημερινή ημέρα και δεσμευόμαστε ότι η αγαστή συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.»