Skip to main content

Ταξιδιάρικα μουσικά όνειρα από τον Γιώργο Λαιμό

Γεμάτο ταξιδιάρικα όνειρα που στόχο έχουν να μας παρασύρουν σε μια μαγευτική διαδρομή, το νέο άλμπουμ του Γιώργου Λαιμού, με τίτλο «Travelling dreams», κυκλοφορεί από τη 14 Music.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 δικές του συνθέσεις, τόσο ορχηστρικές, όσο και τραγούδια, των οποίων τους στίχους υπογράφει ο ίδιος και η Κατερίνα Μποζώνη. Την ερμηνεία έχουν αναλάβει ο Άκης Δείξιμος, η Σοφία Πατσαλίδη, η Salina, ο Γιώργος Μυλωναδάκης και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Με δύο μεγάλες αγάπες

Θεωρώντας «πνευματικό του πατέρα» τον Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος έλεγε: «Στη ζωή μου, οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα», ο Γιώργος Λαιμός έχει δυο μεγάλες αγάπες, τη μουσική και τη θάλασσα. Κοινός τους τόπος,  το ταξίδι και το όνειρο. Σαν γνήσιος ταξιδευτής, εδώ και πολλά χρόνια, καταφέρνει να τιθασεύει τα κύματα της θάλασσας και της μουσικής με μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι δύο αγάπες διαμόρφωσαν τη στάση του απέναντι στη ζωή.

Η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, ενώ εξελίχθηκε και βρήκε την έκφρασή της με μαθήματα πιάνου σε ωδεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τότε, το μουσικό βιογραφικό του συνεχώς εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζωντανές εμφανίσεις, συμμετοχές σε διαγωνισμούς ανάδειξης τραγουδιού της ελληνικής εκπροσώπησης στη Eurovision και κυκλοφορίες προσωπικών άλμπουμ.

Τηρώντας την υπόσχεσή του

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα προσωπικά cd: το «Eclipse» (2007), το «Echoes» (2009), το «En plo 17.09» (2011) και το «Symphonic smile» (2012), τα οποία περιλαμβάνουν ορχηστρικά κομμάτια και τραγούδια, των οποίων, εκτός από τη μουσική, υπογράφει και τους στίχους, ενώ είναι πολλές και οι συμμετοχές αξιόλογων καλλιτεχνών σε αυτά.

Τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του και στους γονείς του, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική – πως ό,τι κερδίζει από αυτή την ενασχόληση θα διατίθεται, για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας και, ιδιαιτέρως, των παιδιών και των υπερηλίκων -, ο Γιώργος Λαιμός διαθέτει πάντα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα έσοδα από τις πωλήσεις των άλμπουμ του και από τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Συντελεστές

Μουσική: George P. Lemos, στίχοι: George P. Lemos (tracks: 5, 7, 9) – Σοφία Μποζιώνη (tracks: 2, 4, 12), τύμπανα: Δημήτρης «digi» Χωριανόπουλος, κιθάρες: Γιώργος Χατζόπουλος, ακορντεόν – bandoneon: Ηρακλής Βαβάτσικας, τσέλο: Μιχάλης Πορφύρης, βιολί: Θάνος Γκιουλετζής, φλάουτο – σαξόφωνο – κλαρινέτο – bansuri: Θύμιος Παπαδόπουλος, μαντολίνο: Σταύρος Παπαγιαννακόπουλος, ενορχήστρωση – πλήκτρα – προγραμματισμός: Λεωνίδας Τζίτζος, ηχογράφηση – μίξη –  mastering: Δημήτρης «digi» Χωριανόπουλος / minus – 2 productions.

Πληροφορίες

Το cd διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα των αλυσίδων Public, Reload Stores και Media Markt, ηλεκτρονική παραγγελία: Amazon.com.

naftemporiki.gr