Skip to main content

Άλεκ Μπάλντουιν: Βίντεο από την ανάκριση του ηθοποιού μετά τον μοιραίο πυροβολισμό

Πλάνα από το πλατό όπου γυρίστηκε η ταινία γουέστερν «Rust», συμπεριλαμβανομένου υλικού όσων ακολούθησαν μετά τον μοιραίο πυροβολισμό από τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε Άνταν Μεντόζα έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος και συνεντεύξεις μαρτύρων, μαζί και αυτή του Μπάλντουιν. Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί ποινική δίωξη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εργασίας.

Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε από το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια πρόβας στα γυρίσματα. Σε δηλώσεις του, ο 64χρονος ηθοποιός και παραγωγός στην ταινία «Rust», είπε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο μια αληθινή σφαίρα βρέθηκε στο όπλο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, διακρίνονται η αστυνομία και οι γιατροί που τρέχουν στην τοποθεσία που συνέβη το περιστατικό, ενώ πλάνα που καταγράφηκαν από άλλη κάμερα δείχνουν τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο να προσπαθούν να σώσουν τη Χάτσινς.

Σε άλλα κλιπ, ο Μπάλντουιν είναι ντυμένος με ενδυμασία καουμπόι και φαίνεται να εξασκείται με κάτι που μοιάζει να είναι το όπλο που σκότωσε την κινηματογραφίστρια.

Σε δήλωση που συνοδεύει την κυκλοφορία του υλικού, ο σερίφης Μεντόζα είπε ότι η έρευνα όσον αφορά τον πυροβολισμό «παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τους New York Times, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Σάντα Φε είπε ότι οι αρχές αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τα αρχεία μετά από αιτήματα που προήλθαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επειδή οι ερευνητές ήθελαν να δείξουν ποιες πληροφορίες παραμένουν εκκρεμείς.

Η κυκλοφορία του οπτικού υλικού έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι παραγωγοί της ταινίας καταδικάστηκαν από τις αρχές επειδή δεν τήρησαν τις οδηγίες ασφαλείας και χρεώθηκαν το μέγιστο πρόστιμο των 136.793 δολαρίων.