Skip to main content

«1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας»

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος συνδιοργανώνουν θεματική έκθεση γλυπτικής με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα με τίτλο «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας».

Έως και τις 10 Απριλίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, παρουσιάζονται 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόκος Κυριάκος, Γιάννης Παππάς, Καλακαλλάς Γεώργιος, Δωρόπουλος Βασίλειος, μεταξύ πολλών άλλων.

Η επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας τι χρωστάμε σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Ο Δήμος Αθηναίων, στηρίζοντας έμπρακτα τον χώρο του πολιτισμού, δίνει βήμα στους καλλιτέχνες, που αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσε με πολύ σκληρό τρόπο την πανδημία. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και καλωσορίζουμε στους χώρους μας τους γλύπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, για να κάνουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας κοινωνούς του έργου τους. Με την έκθεση αυτή, διατηρούμε ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, και συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, είναι αποτέλεσμα αγώνων, αίματος και θυσιών των προγόνων μας».

Πληροφορίες έκθεσης:

Χώρος: Σεράφειο Δήμου Αθηναιών, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54 | Τηλ. 210 3426842, [email protected]

Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 16 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2022, 10.00 – 20.00

Πρόσβαση: Στάση Κεραμεικός (Μετρό, Γραμμή 3) | Στάση Πετράλωνα (ΗΣΑΠ) | Στάση Κολυμβητήριο (Λεωφορεία: 049, 815 ,914)

Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την προστασία κατά του Covid-19

naftemporiki.gr