Skip to main content

Οι Massive Attack στο Release Festival

Το Release Athens υποδέχεται τους Massive Attack, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό σόου τους έως σήμερα.

Οι Massive Attack δημιουργήθηκαν το 1988 στο Μπρίστολ μέσα από την κολεκτίβα των The Wild Bunch. Με την πολύτιμη ενθάρρυνση αλλά και βοήθεια της Neneh Cherry, έδειξαν από την πρώτη στιγμή έναν νέο δρόμο στην pop μουσική, αποφεύγοντας κλισέ και παλιές ιδέες, δημιουργώντας ένα απόλυτα προσωπικό ύφος, αταξινόμητο ακόμα· αυτό που, αργότερα, οι δημοσιογράφοι θα ονόμαζαν trip hop.

Με απόλυτη επίγνωση των πιο πρωτοποριακών ήχων της εποχής, το hip hop, την dub/reggae σκηνή, το post punk αλλά και τα απόνερα που είχε αφήσει πίσω της η έκρηξη του acid house, στο δεύτερο μισό των 80s, οι Massive Attack έφτιαξαν ένα ακαταμάχητο χαρμάνι που όχι μόνο ήταν μπροστά από την εποχή του αλλά άλλαξε τη σύγχρονη μουσική για πάντα, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ιστορικό πια «Blue Lines». Ακολούθησαν κορυφαίοι δίσκοι -«Protection» (1994) και «Mezzanine» (1998). Το τελευταίο επίσημο άλμπουμ τους είναι το «Heligoland» (2010) ενώ ολοκληρώνουν τη, μέχρι σήμερα, δισκογραφία τους, με το «Ritual Spirit», που κυκλοφόρησε το 2016.

Εισιτήρια
Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν κανονικά. Οι κάτοχοί τους μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις επιλογές που διαθέτουν στο releaseathens.gr. Η προπώληση συνεχίζεται προς 50€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 125€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

naftemporiki.gr