Skip to main content

«Και ο Θάνατος δεν θα έχει πια Εξουσία»

Ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, ο Ντύλαν Τόμας έζησε έντονα και πέθανε νέος απολαμβάνοντας από ένα σημείο και μετά τη φήμη ροκ σταρ, αφήνοντας εποχή με τις θρυλικές εκπομπές του στο BBC, απαγγέλλοντας τα ποιήματά του με έναν ανεπανάληπτο τρόπο και καταρρέοντας στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη ύστερα από κατανάλωση ανυπολόγιστης ποσότητας αλκοόλ, κι όλα αυτά τη στιγμή της μεγάλης του δόξας κατά τη διάρκεια της τρίτης περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Ο Μπομπ άλλαξε το Ζίμερμαν σε Ντύλαν από την αγάπη του στην ποίησή του, οι Beatles του έδωσαν μια θέση στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ο John Cale μελοποίησε ποιήματά του υποδειγματικά, ο Iggy Pop προσέγγισε με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο μια από τις σημαντικότερες ποιητικές συνθέσεις του, η επιρροή του είναι εμφανής σε στίχους συγκροτημάτων και σε κινηματογραφικές δημιουργίες ενώ η ζωή του τροφοδότησε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια.

Πάνω από όλα όμως ο Ντύλαν Τόμας ήταν ένας σπουδαίος ποιητής και συγγραφέας, με τις λέξεις να βγαίνουν από μεγάλα βάθη, αποκτώντας ρυθμό και σχεδόν χτυπώντας η μια πάνω στην άλλη, γεμάτες αμφισημίες ορισμένες φορές, λέξεις που μοιάζουν με νήματα που συνδέουν τη ζωή με τον θάνατο, δημιουργώντας συνταρακτικά ψυχικά τοπία μέσα από τα οποία μπορεί κανείς να αντικρύσει τις πιο βαθιές αλήθειες των ανθρώπων. Αυτές θα μοιραστούμε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στην πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat.

Πληροφορίες
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου
Πλατφόρμα Zoom
Ώρα: 19:00
Συμμετοχή: 7 Ευρώ
Κρατήσεις: [email protected]