Skip to main content

Bataclan: Συναυλία – φόρος τιμής από τον Sting

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων των τζιχαντιστών της 13ης Νοεμβρίου του 2015 και το τραγούδι «Fragile», άνοιξε η συναυλία του Βρετανού τραγουδιστή Sting στο Bataclan.

Η συναυλία – που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου – σηματοδότησε την επανέναρξη λειτουργίας του συναυλιακού χώρου στο Παρίσι, έναν χρόνο μετά από το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 90 ανθρώπους.

«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές: καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, και κατόπιν να γιορτάσουμε τη ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», είπε ο διάσημος 65χρονος καλλιτέχνης προς το πλήθος, μιλώντας γαλλικά.

Ο Sting, που είχε εμφανιστεί στο Bataclan με τους Police στις 23 Απριλίου 1979, δήλωσε πριν την έναρξη της συναυλίας ότι «θα σεβαστεί τη μνήμη αυτών που χάθηκαν».

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ενώ η αίθουσα του συναυλιακού χώρου, μέγιστης χωρητικότητας 1.497 ατόμων, γέμισε με πολλούς προσκεκλημένους – κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων – και ελάχιστους επισήμους.