Skip to main content

Meryl Streep: «Είμαι η πιο υπερεκτιμημένη ηθοποιός της γενιάς μου»

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Meryl Streep, το βράδυ του Σαββάτου, σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Οργανισμού «Human Rights Campaign» υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου παρέλαβε το βραβείο «Σύμμαχος για την Ισότητα»,  εκφώνησε ομιλία κάνοντας το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να τη χειροκροτήσει παρατεταμένα.

Η 67χρονη ηθοποιός, εμφανώς συγκινημένη,  μίλησε μεταξύ άλλων για τους κινδύνους που κρύβει η διακυβέρνηση του Donald Trump για τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας. «Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στις παλιές κακές μέρες της άγνοιας και της καταπίεσης και του να κρύβουμε το ποιοι είμαστε. Το οφείλουμε στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει για τα δικαιώματά μας και που πέθαναν πριν καν αποκτήσουν τα δικά τους».

H Meryl Streep, για ακόμα μια φορά, αναφέρθηκε στον Trump, σχολιάζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο του χρωστούν ευγνωμοσύνη: «Αν επιζήσουμε από αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Αν το καταστροφικό ένστικτο για εκδίκηση δεν μας οδηγήσει σε πυρηνικό χειμώνα, θα έχουμε πολλούς λόγους για να ευχαριστήσουμε τον τωρινό ηγέτη μας. Θα μας έχει αφυπνίσει σχετικά με το πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία».

Τέλος, στο δείπνο που ακολούθησε, απάντησε στο διαβόητο σχόλιο του Trump στο twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «είμαι η πιο υπερεκτιμημένη και η πιο υπερ-βραβευμένη και αυτή τη στιγμή η πιο υπερ-κατσαδιασμένη ηθοποιός της γενιάς μου».