Skip to main content

«Η Ευρώπη Από Ψηλά»

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Το National Geographic προσφέρει μια διαφορετική προοπτική στο πολιτισμικό μωσαϊκό της Ευρώπης, με τον νέο κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη Από Ψηλά», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Μέσα από εκπληκτικές εναέριες λήψεις, τα έξι νέα επεισόδια της σειράς προσφέρουν στους τηλεθεατές ένα μοναδικό οπτικό ταξίδι σε έξι νέους προορισμούς, αναδεικνύοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πολιτιστικά και γεωγραφικά ορόσημα σε Ιρλανδία, Νορβηγία, Κροατία, Πορτογαλία, Ισλανδία και Ελβετία. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

«Η Ευρώπη Από Ψηλά» παρουσιάζει εντυπωσιακές εναέριες λήψεις, που αποκαλύπτουν με μοναδικό τρόπο πώς η παράδοση, η μηχανική και τα θαύματα της φύσης έχουν διαμορφώσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο, σχηματίζοντας, ταυτόχρονα, ένα δυναμικό πορτρέτο της κάθε περιοχής και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές.

Τα επεισόδια του νέου κύκλου

Ιρλανδία: Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου  

Μέσω εναέριων λήψεων, αποκαλύπτεται η τεχνολογία σε ένα από τα πιο μοντέρνα γήπεδα της Ευρώπης. Κάμερες πετούν πάνω από το εντυπωσιακό Deer Rut του Δουβλίνου και ακολουθούν μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει τις προστατευόμενες γκρι φώκιες στην ακτογραμμή της Ιρλανδίας. Κατά μήκος της άγριας, δυτικής ακτής και των νησιών της, θα αποκαλυφθούν τα μηχανικά επιτεύγματα που αναβαθμίζουν τη γεωργική περιοχή της χώρας.

Νορβηγία: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

Ένα εντυπωσιακό εναέριο ταξίδι πάνω από τη Νορβηγία αποκαλύπτει τη μηχανική που κρύβεται πίσω από το πιο μακρύ υποθαλάσσιο καλώδιο στον κόσμο, ακολουθεί σκυλιά Χάσκυ καθώς διασχίζουν παγωμένες λίμνες και καταγράφει την εκπληκτική διαδρομή του πιο τυχερού ταχυδρόμου της Νορβηγίας, από νησί σε νησί. Παράλληλα με το απέραντο, άγριο τοπίο που δημιούργησαν οι παγετώνες από την αρχαιότητα, ανακαλύπτουμε την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική της προκυμαίας του Όσλο.

Κροατία: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Μια μοναδική εναέρια περιήγηση στην Κροατία, ένα μέρος όπου τα θαύματα της φύσης και τα ιστορικά ορόσημα συνυπάρχουν αρμονικά. Οι εικόνες από τα drones αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από ένα εντυπωσιακά διατηρημένο ρωμαϊκό αμφιθέατρο 2.000 ετών. Οι κάμερες πετούν δίπλα σε ορειβάτες, που ριψοκινδυνεύουν κάνοντας επισκευές στους θρυλικούς τοίχους αναρρίχησης στο Εθνικό Πάρκο Paklenica και στη συνέχεια ακολουθούν μια ομάδα οικολόγων, που αναζητούν αετούς στην περιοχή του ποταμού Sava.

Πορτογαλία: Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Ένα ταξίδι αποκαλύπτει την Πορτογαλία έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Οι κάμερες πετούν κατά μήκος της μεγαλύτερης παγκοσμίως πεζογέφυρας, καταγράφουν το παραμυθένιο κάστρο Sintra και μας δείχνουν πώς φαίνονται από ψηλά οι προσπάθειες των surfers να δαμάσουν τα μεγαλύτερα κύματα του πλανήτη. Σε μια χώρα όπου οι παραδόσεις έρχονται σε αντίθεση με τη σύγχρονη αισθητική, αποκαλύπτεται η προσπάθεια αποκατάστασης των παλαιών ψηφιδωτών πεζοδρομίων της Λισαβόνας και αποτυπώνεται η φημισμένη συγκομιδή σταφυλιών.    

Ισλανδία: Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Η Ισλανδία αναδύεται μέσα από ένα αποκαλυπτικό εναέριο ταξίδι. Οι κάμερες ακολουθούν μια ομάδα αρχαιολόγων που δίνουν μάχη με τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην προσπάθειά τους να διασώσουν την ιστορία των Βίκινγκς, καταγράφουν σπάνιες εμφανίσεις μεγάπτερων φαλαινών και αποκαλύπτουν τους προσεκτικά τοποθετημένους εκτοξευτήρες χιονιού, που κρατάνε καθαρούς τους διαδρόμους του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς, θα βρεθούμε πάνω από σύγχρονα θαύματα της αρχιτεκτονικής, που λάμπουν στο εντυπωσιακό τοπίο της Ισλανδίας.

Ελβετία: Δευτέρα 18 Οκτωβρίου

Το θεαματικό αυτό εναέριο ταξίδι αποκαλύπτει ανεξερεύνητες πτυχές της Ελβετίας. Από υπερσύγχρονες πόλεις μέχρι εντυπωσιακές αλπικές κοιλάδες, οι εναέριες κάμερες περνούν πάνω από το υψηλότερο παρατηρητήριο της Ευρώπης και τον αντισεισμικό ουρανοξύστη της Βασιλείας, ενώ αποκαλύπτεται η θέα από το πιο απότομο τελεφερίκ στον κόσμο.  

naftemporiki.gr