Skip to main content

Πωλήθηκε για 787.484 δολάρια εγχειρίδιο του Apple II με αφιέρωση του Τζομπς

Ένα εγχειρίδιο υπολογιστών Apple II που υπέγραψε ο συνιδρυτής της εταιρείας Στιβ Τζομπς το 1980 πωλήθηκε έναντι 787.484 δολαρίων, όπως ανακοίνωσε οίκος δημοπρασιών της Βοστώνης.

Η RR Auction είπε ότι το εγχειρίδιο των 196 σελίδων, το οποίο περιλαμβάνει τις τεχνικές προδιαγραφές και τις οδηγίες λειτουργίας για τον υπολογιστή Apple II, υπογράφηκε από τους Στιβ Τζομπς και Μάικ Μαρκούλα, τον δεύτερο CEO της Apple, το 1980.
«Τζούλιαν, η γενιά σου είναι η πρώτη που μεγαλώνει με υπολογιστές. Άντε άλλαξε τον κόσμο!», έγραψε ο Τζομπς στο εσωτερικό του εξωφύλλου του εγχειριδίου.

Ο Τζούλιαν, στον οποίο αναφέρεται η αφιέρωση, ήταν ο Τζούλιαν Μπρούερ, γιος του Μάικ Μπρούερ, ο οποίος είχε διαπραγματευτεί αποκλειστικά δικαιώματα διανομής για προϊόντα Apple στη Βρετανία και αργότερα έγινε ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος της Apple U.K. Ltd.

«Καθόμουν στην κρεβατοκάμαρά μου γράφοντας παιχνίδια στο Apple II όταν ο πατέρας μου με κάλεσε για να συναντήσω μερικούς καλεσμένους», δήλωσε στο RR Auction ο Τζούλιαν Μπρούερ, ο οποίος τότε ήταν έφηβος.

«Προς έκπληξή μου ήταν ο Στιβ Τζομπς και ο Μάικ Μαρκούλα. Είχα το εγχειρίδιο μαζί μου και πολύ αργότερα κατάλαβα πόσο σπάνιο ήταν για τον Τζομπς να υπογράψει οτιδήποτε, πόσο μάλλον να γράψει μια αφιέρωση όπως αυτή».

naftemporikigr