Skip to main content

Παρέλαση με άρματα και Rafale για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία

Η Ινδία γιόρτασε την 72η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας σήμερα. Ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι απέτισε φόρο τιμής στους στρατιώτες που έπεσαν στο καθήκον, καταθέτοντας ένα στεφάνι στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας. Ακολουθούν μερικά από τα δρώμενα που τράβηξαν τα βλέμματα.

Μία ομάδα 122 μελών του Μπαγκλαντές, το νεοαποκτηθέν μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων της IAF, Rafale, και ένα άρμα με αναπαράσταση από την πολιτεία Uttar Pradesh του Ladakh έκαναν το ντεμπούτο τους στην παρέλαση. 

Κάθε χρόνο άρματα αναπαριστούν σκηνές ή ιστορίες από την πολιτιστική κουλτούρα διάφορων περιοχών.

Το άρμα του Uttar Pradesh στη Rajpath (η λεωφόρος όπου γίνονται οι παρελάσεις) έδειχνε τον ναό του Ram της Ayodhya ως ένα ακόμη αξιοθέατο. 

Φυσικά, μια και η Ινδία είναι γνωστή για τη χρήση έντονων χρωμάτων δεν έλειψαν από την παρέλαση και οι ντυμένοι με πολύχρωμες στολές χορευτές που παρέλασαν υπό τους ήχους παραδοσιακής ινδικής μουσικής.

Εκτός από αυτό, τα όπλα της Ινδίας παρουσιάστηκαν στη Rajpath με το Brahmos Weapon System.

Η παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας τελείωσε με τα Rafale να κάνουν εντυπωσιακές μανούβρες στον ουρανό καθώς και το κλασικό στις επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών «Vertical Charlie».

naftemporikigr με πληροφορίες timesofindia