Skip to main content

Στο «σφυρί» σπάνιο μεγάλο διαμάντι

Στο «σφυρί» βγαίνει στις 14 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie’s ένα σπάνιο μεγάλο διαμάντι 163 καρατίων.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού και ασιατικού τμήματος του οίκου Φρανσουά Κουριέλ, πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει τεθεί σε δημοπρασία.

Το διαμάντι, το οποίο παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Χονγκ Κονγκ εν όψει της δημοπρασίας που θα διεξαχθεί στη Γενεύη, ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους στην Αγκόλα.

Πριν τη δημοπρασία, το διαμάντι -η αξία του οποίου εκτιμάται σε περίπου 30 εκατ. δολάρια- θα εκτεθεί στις εγκαταστάσεις του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Συλλέκτες πολύτιμων πετραδιών συχνά ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπάνιο διαμάντι.

Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Pink Star» των 59,60 καρατίων, πωλήθηκε αντί 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ, τον Απρίλιο.

Τον Μάιο του 2016, το μπλε διαμάντι «Oppenheimer» είχε πουληθεί αντί 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Γενεύη.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, τον Νοέμβριο του 2015 επίσης στη Γενεύη, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το «Blue Moon of Josephine», είχε πωληθεί αντί 48,4 εκατ. δολαρίων σε έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ.

Εξάλλου, τον Μάιο του 2016, ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 15,38 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον φετινό Μάιο, δύο σπάνια διαμαντένια σκουλαρίκια πωλήθηκαν αντί 57,4 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.

Τον Μάιο, επίσης, το «La Légende», το μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς το οποίο έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε αντί 15 εκατ. δολαρίων, τιμή που συνιστά «παγκόσμιο ρεκόρ» για το είδος του.

naftemporiki.gr