Skip to main content

Κατάσχεσαν 68 αιλουροειδή από το πάρκο ζώων «Tiger King»

Οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν 68 λιοντάρια, τίγρεις και ένα τζάγκουαρ από το πάρκο ζώων της Οκλαχόμα που εμφανίστηκαν στη σειρά του Netflix το 2020 «Tiger King», σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε μια ένορκη δήλωση άνω των 50 σελίδων, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι πίστευαν πως ένα τζάγκουαρ, επτά λιοντάρια, 46 τίγρεις και 15 λιοντάρια -τίγρεις που ανήκαν στον Τζέφρι Λόουι και τη σύζυγό του, Λόρεν Λόουι, πωλήθηκαν, αγοράστηκαν ή μεταφέρθηκαν, κάτι που θα αποτελούσε παραβίαση του νόμου για τα απειλούμενα είδη (ESA).

Ο νόμος προστατεύει τα ζώα. «Υπάρχει πιθανή αιτία ότι οι 68 μεγάλες γάτες και το τζάγκουαρ εξακολουθούν να βλάπτονται και να παρενοχλούνται και, ως εκ τούτου, να υπάρχει παράβαση του ESA», ανέφερε η ένορκη δήλωση.

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε τον Νοέμβριο ότι παραβίασε τον ESA και ο νόμος για την καλή διαβίωση των ζώων σε αστική καταγγελία 110 σελίδων. Το Τμήμα Δικαιοσύνης τους κατηγόρησε για έκθεση των ζώων χωρίς άδεια και  για έκθεση σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως έγραψαν και οι New York Times.

To «Tiger King», η σειρά εγκλημάτων που περιγράφει τον κόσμο ιδιωτικών ζωολογικών κήπων με τους εκκεντρικούς ιδιοκτήτες, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν προβλήθηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Διηγούταν την ιστορία του επιβλητικού φύλακα του ζωολογικού κήπου της Οκλαχόμα Τζο Εξότικ, την αντιπαλότητά του με την ακτιβίστρια για τη διάσωση της γάτας της Φλόριντα Κάρολ Μπάσκιν και τη φυλάκισή του για την πρόσληψη ενός πληρωμένου δολοφόνου για να προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν.

Ο Λόουι, ο οποίος έγινε ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ζωολογικού κήπου άγριων αιλουροειδών κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο έκλεινε μόνιμα τις πόρτες, επικαλούμενος την πίεση από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και επιθεωρητές.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters