Skip to main content

Τανζανία: Ανθρακωρύχος έγινε εκατομμυριούχος… μέσα σε μια νύχτα

Όχι απλά τυχερός αλλά και κάτι ακόμη παραπάνω αποδείχθηκε ένας ανθρακωρύχος στην Τανζανία, ο οποίος ως διά μαγείας είδε το πορτοφόλι του να γεμίζει μέσα σε μόλις μια νύχτα.

Τελικά δεν πρέπει κανείς να χάνει ποτέ το κουράγιο του όταν πρόκειται για τη ζωή, η οποία έχει μια ξεχωριστή ικανότητα να… παίζει τα δικά της παιχνίδια, τα οποία κάποιες φορές είναι ανέλπιστα ευχάριστα.

Ακριβώς όπως στην περίπτωση του Saniniu Laizer, ο οποίος έγινε εκατομμυριούχος από τη μια στιγμή στην άλλη αφότου πούλησε δυο ακατέργαστες πέτρες Τανζανίτη -9.2 και 5.8 αντίστοιχα- οι οποίες μάλιστα συμπίπτει να είναι και οι μεγαλύτερες που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.

«Θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι για να το γιορτάσουμε», δήλωσε ο 52χρονος πολύτεκνος πατέρας, ο οποίος έχει περισσότερα από 30 παιδιά.

Ο Τανζανίτης βρίσκεται μόνο στη βόρεια Τανζανία και είναι ένας από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους στη Γη. Η ελκυστικότητά του έγκειται στην ποικιλία των αποχρώσεων, όπως το πράσινο, το κόκκινο, το μοβ και το μπλε.

Η τιμή του καθορίζεται από τη σπανιότητα, όσο καλύτερο είναι το χρώμα ή η σαφήνεια, τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή.

Μετά από τέτοια είσπραξη που έκανε ο υπερτυχερός, μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα, όχι μόνο στα δικά του παιδιά αλλά και σε όλα τα παιδιά της κοινότητάς του, την περιοχή Σιμαντζίρο, που είναι μία από τις πέντε στην Περιφέρεια Μανυάρα.

Πηγή: BBC